LESTER JE OSTAO BEZ LEGENDE: "Lisice" dočekuju Brentford i ljubimca Siniše Mihajlovića

Novosti online

07. 08. 2022. u 09:24

"PČELICE" stižu na "King Pauer" stadion.

ЛЕСТЕР ЈЕ ОСТАО БЕЗ ЛЕГЕНДЕ: Лисице дочекују Брентфорд и љубимца Синише Михајловића

FOTO: Tanjug

Lester ponovo deluje kao jedna od najzanimljivjih ekipa u Premijer ligi. "Lisice" su nas navikle na atraktivan fudbal sa mnoštvo golova, te fanovi širom planete sa nestrpljenjem očekuju duel sa Brentfordom u prvom kolu najjačeg fudbalskog tamičenja na planeti (15.00).

Brendan Rodžers nije menjao tim, međutim, jedan odlazak ostavio je veliku prazninu. Legenda kluba, golman Kasper Šmajhel, preselio se u Nicu.

Iskusni čuvar mreže je posle 11 godina provedenih u Lesteru napustio "lisice" i u transferu vrednom milion funti preselio se u Francusku.

Tridesetpetogodišnji Šmahjel je potpisao ugovor do leta 2025.

Skandinavac je sa Lesterom osvojio titulu u Premijer ligi u sezoni 2015/16, a 2021. je sa kapitenskom trakom predvodio ekipu do trofeja FA kupa. Dres kluba sa "King Pauer" stadiona nosio je 478 puta.

Danskog reprezentativca na premijeri će najverovatnije zameniti Deni Vord. Velšanin će dobiti svoju priliku da pokaže šta zna makar dok ne stigne zamena. Kao prva opcija figurira čuvar mreže Benfike Odiseas Vlahodimos.

Brentford je nastavio u svom stilu. "Pčelice" su dovele iskusnog štopera Bena Mija i golmana Tomasa Strakošu kao slobodne igrače, dok se kasa razbila za mladog Kina Luisa Potera (19 miliona evra) i Erona Hikija (21 milion evra).

Posebno je interesantan transfer Hikija, škotski levi bek je stigao iz Bolonje gde je eksplodirao pod dirigentskom palicom Siniše Mihajlovića.

Bivši fudbaerl Hartsa i ljubimac srpskog trenera je parafirao četvorogodišnju saradnju, a bonusi vezani za njegove nastupe mogli bi da donesu sastavu sa "Renato Dalare" još oko 5.000.000 evra. 

- Eron je redak primer u današnjem fudbalu, pošto jednako dobro barata sa obe noge. Tehnički je veoma potkovan i dobro se snalazi sa loptom na malom prostoru. On je ofanzivan bek i veoma je kreativan. Ima odličan centarušt, a postizao je i golove u Seriji A. S ozbirom da je dve godine proveo u Italiji, jasno je da ima dobre defanzvine karakteristike. Ima prostora za napredak i radujemo se što će biti sa nama kako bi mogli da budemo deo njegovog igračkog razvitka - rekao je trener Brentforda Tomas Frank.

Minule sezone Lester je izašao kao pobednik iz oba duela i to identičnim rezultatom 2:1.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,61)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio