"KNEŽEVI" NAJVEĆI KONKURENTI "SVECIMA": Monako kao gost počinje novu sezonu!

M.T.

06. 08. 2022. u 09:39

DANAS od 17 časova svoj prvi meč u novoj sezoni Lige 1 odigraće Strazbur i Monako

КНЕЖЕВИ НАЈВЕЋИ КОНКУРЕНТИ СВЕЦИМА: Монако као гост почиње нову сезону!

Profimedia

Prošle sezone Strazburu je malo nedostajalo da obezbedi izlazak u Evropu, tačnije u kvalifikacije za Ligu konferencija, ali su plavo-beli ostali jedno mesto daleko od pozicije koja je to omogućavala. Nema sumnje da će u novoj sezoni koju otvaraju utakmicom kod kuće protiv Monaka, Strazbur pokušati da ode korak dalje i izbori izlazak u Evropu.


Strazbur nije mnogo promenio osnovu ekipe pošto su otišli samo Mahame Sidi i Antoni Kaki, ali je bilo dolazaka. Nisu plavo-beli mnogo potrošili, tek četiri i po miliona evra na Žan Eude Aholu iz Monaka i Lukasa Perana iz Marseja, dok su Tomas Delan, Ronel Pjer Gabrijel i Kolin Dagba stigli bez obeštećenja ili na pozajmice.

Ukoliko novajlije trener Žilijen Stefan uspe dobro da uklopi u ostatak tima, Strazbur bi mogao da ima sasvim zadovoljavajuću sezonu. Najvažnije za Strazbur će biti da njegovi napadači zadrže formu iz prethodne sezone, a trojka u liku Kevina Gameira, Ludovika Ađora i Habiba Dijala imala je gotovo identičan učinak.

Gamerio i Dialo postigli su po 11 golova u Ligi 1 prošle sezone, dok je Ađor postigao jedan gol više u istom takmičenju. Ovako raznovrstan napad svakako je prednost za Strazbur jer ekipe ne zavisi samo od jednog strelca.


Monako će verovatno ove sezone biti i najveći konkurent Pariz Sen Žemrenu koji je uz dva izuzetka u poslednjih nekoliko godina neprikosnoveni vladar francuskog fudbala.

"Kneževi" su prošle sezone zauzeli treće mesto što im je donelo kvalifikacije za Ligu šampiona, a pre nekoliko dana odigrali su 1:1 protiv PSV-a u prvom meču pred svojim navijačima. 


Monako je imao odličan prelazni rok. Pazarili su iz Liverpula Takumija Minamina i Brela Embola iz Borusije Menhengladbah i za njih platili 27,5 miliona evra, dok je Tomas Didilon iz Serkl Briža došao na pozajmicu. Sve to je Monako finansirao prodajom Real Madridu Orelijana Čuamenija za 80 miliona evra.

Nije to bila jedina zarada za tim iz kneževine, pošto su uzeli sedam miliona za Strahinju Pavlovića od Salzburga, pet od Torina za Pelegrija i tri miliona za Aholu upravo od današnjeg rivala, Strazbura.

Prošle sezone Strazbur je propisno namučio Kneževe koji su u dva meča uspeli da osvoje jedan bod i to pred svojim navijačima, da bi u gostima kod plavo-belih doživeli poraz od 1:0.

Pitanje je koliko će gosti zapinjati na ovom meču jer ih za tri dana očekuje jako bitan revanš u Ajndhovenu tako da je pobednika ovog meča teško prognozirati pa smo se odlučili za igru na golove.

NAŠ TIP: UG 1-3 (kvota 1,4)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)