Najstariji klub otvara novu sezonu u zemlji lala!

V.D.

05. 08. 2022. u 12:08 >> 13:20

PREMIJERNI meč holandske Eredivizije očekuje nas večeras od 20 časova

Најстарији клуб отвара нову сезону у земљи лала!

Foto: Profimedia

Tu čast da otvore ovogodišnje prvenstvo u Holandiji imaće Herenven i Sparta iz Roterdama.

Tim sa "Abe Lenstra stadiona" prošlu sezonu je završio na osmoj poziciji. Igrali su u doigravanju za Ligu konferencija ali nisu uspeli da izbore plasman u Evropu tako da će ove sezone sve karte baciti na što bolji plasman u nacionalnom šampionatu.

Klupu plavo-belih je preuzeo nekadašnji igrač Fejenorda i doskorašnji trener Go Ahed Iglsa, Kis Van Vonderen.

Tokom leta je stigao nekadašnji mladi reprezentativac Švedske i prvotimac Elfsborga Simon Olson za koga je izdvojeno 1,3 miliona evra.

Najveće pojačanje Herenvena je svakako dvadesetjodnogodišnji Aleks Timosi Anderson koji je stigao iz rezervnog tima Bajerna iz Minhena.

Sa druge strane najstariji fudbalski klub u Holandiji, koji je osnovan prvog aprila 1888. godine, prošlu sezonu okončao je na 14. mestu.

Sparta je ovog leta ostala bez jednog od svojih najboljih igrača. Marokanac Abdu Harui prodat je u italijanski Sasuolo za 3 miliona evra.

Crveno-beli iz Roterdama su doveli iz Norveškog Oda za brzonogog Džošuu Kitolana za kog su izdvojili 600 000 evra. Pored njega na pozajmice su iz Krasnodara, odnosno Arsenala stigli Junes Namli i Omar Rekik, koji bi trebali da pomognu svom timu da obezbedi opstanak i ove sezone u društvu najboljih.

Oba tima su odigrala po šest prijateljskih mečeva tokom pripremnog perioda. Domaći Herenven je zabeležio četiri pobede, dok je Sparta imala trijumf više.

Zanimljivo je da u dva prošlosezonska susreta nije bilo pobednika.

Domaći imaju kvalitetniji sastav u odnosu na goste iz Roterdama, ali s obzirom na to da je ovo uvodni duel, mi smo se ipak odlučili na igru na golove.

NAŠ TIP: UG 1-3 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije