VEČE POVRATNIKA: Navijači oba kluba su dugo čekali ovaj trenutak!

V.D.

05. 08. 2022. u 15:16 >> 15:16

NA otvaranju nove sezone Lige 1 videćemo meč između Olimpika iz Liona i Ažaksioa

ВЕЧЕ ПОВРАТНИКА: Навијачи оба клуба су дуго чекали овај тренутак!

Foto: Profimedia

Na radost svih navijača Liona, večeras na svom stadionu će bodriti svoje ljubimce koje će predvoditi povratnik u redove francuskog velikana Aleksander Lakazet. 

Popularni Laka se nakon pet sezona u Arsenalu vratio u matični klub u čijem je dresu postigao preko 100 golova.

"Lavovi" su prošlu sezonu završili na pomalo razočaravajućem osmom mestu i u novu sezonu ulaze silno motivisani da se vrate u evropska takmičenja.

Tokom leta odrađen je sjajan posao. Pored gore pomenutog Lakazete, u klub se vratio još jedan ljubimac navijača - Korentin Toliso. 

Zanimljivo je da je Lion od prodaje ova dva igrača zaradio u prošlosti skoro 100 miliona evra, a u svoje redove ih je nakon pet sezona vratio besplatno.

Pored dvojice povratnika dresove Olimpika su zadužili i Nikolas Taljafiko (Ajaks) i Johan Lepenant (Kaen) i za njih je tim koji sa klupe vodi Peter Boš izdvojio 8,5 miliona evra.

Večerašnji gost je povratnik u Ligu 1 nakon osam godina. Tim sa Korzike je poslednji put nastupao u najjačem društvu u sezoni 2013/2014, kada je na ovom stadionu poražen sa 3:1, ali je na "ostrvu" pobedio sa 2:1.

Ažaksio, koji po podacima sajta transfermarkt.com ima deset puta "jeftiniji" igrački kadar, ima ambiciju da u ovoj sezoni izbori opstanak i da se malo duže zadrži u društvu najboljih, što mu u konkurenciji dosta bogatijih klubova neće biti lako. 

Trener ovog tima je Olivije Pantaloni za koga se slobodno može reći da je život posvetio ovom klubu s obzirom na to da je gotovo celu igračku i trenersku karijeru proveo u timovima sa Korzike, gde je i rođen.

Najveće pojačanje novog prvoligaša je iskusni veteran Roman Hamuma koji je nakon ispadanja Sent Etjena prešao u redove novog prvoligaša. Pored njega od poznatijih prvoligaških igrača došao je i Klement Vidal iz Monpeljea.

Poslednji put ove dve ekipe su se sastele pre dve sezone u Kupu Francuske, kada je Lion ubedljivo slavio sa 5:1.

"Lavovi" su apsolutni favoriti na večerašnjem meču i sve osim njihove pobede predstavljalo bi veliko iznenađenje.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)