CIRIH IMA SAMO JEDAN CILJ: Plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja je prioritet

Novosti online

04. 08. 2022. u 10:49

ŠVAJCARCI gostuju u Severnoj Irskoj.

ЦИРИХ ИМА САМО ЈЕДАН ЦИЉ: Пласман у групну фазу европског такмичења је приоритет

Fudbaleri Ciriha foto: EPA

Ekipa Linfilda pokušaće da što pre zaboravi jedan od najtežih poraza u istoriji na međunarodnoj sceni. Šampiona Severna Irske deklasirao je Bodo/Glimt sa 8:0 i tako sa kamatom anulirao poraz od 1:0 u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Sada će "plavci" pokušati da poprave utisak, u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope zakazan je dvoboj sa Cirihom. Prvi meč na programu je danas od 20.45 u Belfastu.

Linfild je gajio nadu da može da sačuva gol prednosti steknut na "Vindzor parku" protiv norveške kaznene ekspedicije, uneo je Kirk Miler optimizam i srušio ga u revanšu. Hugo Vetlesen otvorio je Irce na vreme, nije prošlo ni deset minuta. Namirisao je norveški prvak krv, pritisnuo goste, a Miler je igrao rukom na gol-liniji i zaradio crveni karton. Sredinom prvog poluvremena sve je bilo gotovo. Viktor Bonifejs je realizovao penal, a zatim su Amal Pelegrino i Runar Espejord ubacili Linfild u mašinu.

Defanzivna linija gostujućeg tima sedela je u krilu golmana Krisa Džonsa, nije ni pokušao Linfild da napadne. Bez šuta na gol završio je meč, molio se severnoirski šampion da što manje primi. Bode Glimt bio je nemilosrdan. Granatirao je gol rivala, Pelegrino i Espejord su u dva navrata tresli mrežu, a među strelce su se upisali i Saltnes i islandski bek Alfons Sampsted.

Cirih je bio nadomak penala i eventualnog plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali Karabag je u produžecima stigao do pogotka koji je šokirao Švajcarce - 2:2.

Prethodno je šampion Švajcarske uspeo da golom u petom minutu sudijske nadoknade slavi sa 2:1 i anulira prednost Azerbejdžanaca, koji su u prvom meču u Bakuu pobedili sa 3:2.

Taj gol postigao je 33-godišnji hrvatski internacionalac Ivan Santini. Cirih je poveo već u četvrtom minutu autogolom kapitena gostiju Medvedeva, ali je Karabag uspeo da izjednači u 55. minutu pogotkom Brazilca Kadija.

Čovek odluke u produžecima bio je Ovusu Kvabena iz Gane, koji je u 108. minutu postigao novi gol za Karabag i postavio konačnih – 2:2.

U startnoj postavi Ciriha bio je srpski internacionalac Nikola Boranijašević, dok su za goste iz Azerbejdžana igrala dva Marka – Vešović i Janković.

"Lavovi" predvođeni mladim Vilfridom Njontom imaju samo jedan cilj - plasman u grupnu fazu evropskih takmičenja. Da li će to biti Liga Evrope ili Liga konferencije saznaćemo u narednim nedeljama. Cirih je konkretno u ovom dvomeču veliki favorit.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a