OVO SMO SVI ČEKALI! Kristal palas i Arsenal otvaraju sezonu

V.D.

05. 08. 2022. u 09:33

POČINjE najjača i najpopularnija fudbalska liga na svetu

ОВО СМО СВИ ЧЕКАЛИ! Кристал палас и Арсенал отварају сезону

Foto: Profimedia

Već na premijeri najjače fudbalske lige na svetu videćemo mali londonski derbi na "Selhrst parku".

Domaći Kristal palas je prošlu sezonu završio na 12. poziciji sa 48 osvojenih bodova. Ekipa koju sa klupe predvodi slavni igrač Arsenala Patrik Vijera je zadržala slobodno možemo reći isti tim kao i prošle sezone, a stiglo je i nekoliko zvučnih pojačanja.

Iz Lensa je za 22,6 miliona evra stigao mladi Šiek Dukure, dok je 12 miliona plaćen dvadesetdvogodišnji američki štoper Kris Ričards koji je stigao iz minhenskog Bajerna, a prošlu sezonu je proveo na pozajmici u Hofenhajmu.

U toku pripremnog perioda "orlovi" su odigrali čak devet prijateljskih utakmica, a doživelu su samo dva poraza, od Liverpula i Mančester junajteda.

Sa druge strane Arsenal je bio veliki "trošadžija". Menadžer Mikael Arteta je u redove svoje ekipe doveo fenomenalnog Brazilca Gabrijela Žezusa iz Mančester sitija od koga se očekuje da rešeta mreže protivnika. "Građani" su od trgovine sa Arsenalom inkasirali ukupno 87 miliona evra, s obzirom na to da je u London stigao i ukrajinski levi bek Oleksander Zinčenko.

U redove "tobdžija" stigao je i mladi Portugalac Fabio Vieira. Ovaj ofanzivac je plaćen kao i Zinčenko 35 miliona.

Arsenal je napustio rezervni golman Leno koji je otišao u Fulam, a na čije mesto je došao Met Trner iz Nju Inglanda.

Najzvučniji odlazak sa Emirejtsa je svakako povratak Lakazeta u njegov matični klub, Olimpik iz Liona.

Artetini puleni su sjajno odradili pripremni period. Odigrali su sedam mečeva i upisala šest trijumfa, doživeli su samo jedan poraz od Brendforda.

U poslednjoj proveri pred početak Premijer lige deklasirali su Sevilju sa 6:0. Trostruki strelac bio je Žezus, dva puta mrežu Bona je zatresao Saka, dok je strelac šestog gola bio Edi Nketiah.

Cilj "tobdžija" za ovu sezonu je svakako povratak posle punih šest sezona u Ligu šampiona. Prošle sezone su bili jako blizu četvrte pozicije, ali su sa nekoliko loših rezultata na kraju sezone "zabrljali" stvar i zauzeli petu poziciju.

Na poslednjih 10 susreta ova dva rivala Arsenal je slavio tri puta, Kristal palas dva, dok je pet mečeva završeno bez pobednika. Prošle sezone prvi meč je završen 2:2, dok je u drugom Palas slavio sa ubedljivih 3:0 na svom stadionu.

Očekujemo neizvestan meč, ali blagu prednost dajemo Arsenalu koji je sjajno odradio pripreme i koji ima mlad i jako perspektivan tim, što je u prošloj sezoni i pokazao.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024