"NESREĆNI" VELIKAN LEČI RANE: Odlična prilika za popravni!

V.D.

04. 08. 2022. u 11:05

U prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope večeras od 19 časova očekuje nas meč između Fenerbahčea i češkog predstavnika Slovačkog.

НЕСРЕЋНИ ВЕЛИКАН ЛЕЧИ РАНЕ: Одлична прилика за поправни!

Profimedia

Turski gigant nije krenuo ovu sezonu kao što je planirao. Takmičenje u Ligi šampiona završio je već u drugom kolu gde ga je porazio Dinamo iz Kijeva.

Nakon prvog meča u Lođu, gde ukrajinski predstavnik igra svoje mečeve kao domaćin, ekipa Horhea Žesusa je imala povoljan rezultat i bila je bolji rival, a Dinamo čak nije uspeo da uputi nijedan udarac u okvir gola.

U revanš meču u Istanbulu pred 40 000 gledalaca Fener je imao sve u svojim rukama, ali nije krenulo kao što su očekivali. U prvom poluvremenu su imali totalnu ofanzivu i bili mnogo bolji rival, ali to nisu uspeli da materijalizuju.

Igrao se 52. minut kada je Ismail Juksek dobio drugi žuti karton i dosta otežao svojoj ekipi bitku za narednu fazu.

Gosti iz Kijeva su brzo iskoristili prednost igrača više i samo četiri minuta kasnije došli do prednosti. Strelac je bio Vitali Bukalski. 

U sedamdesetom minutu penal za tursku ekipu nije uspeo da iskoristi bivši igrač Vest Hema i Evertona - Ener Valensija, ali je Fener golom mađarskog defanzivca Atile Salaija uspeo da u 89. minutu nakon kornera stigne do izjednačenja i izbori produžetke.

Umorni domaćin je u produžetku pokušao da sačuva rezultat i proba na penal lutriji da izbori plasman u treću rundu. Odolevali su i sa igračem manje, ali u 114. minutu nakon sjajnog prodora po levoj strani mladog beka Vivčarenka odlično se snašao Karavaev i snažnim udarcem postavio konačan rezultat i doneo veliku radost svim navijačima Dinama.

Sa druge strane, njihov večerašnji protivnik je prvenstvo Češke završio na četvrtom mestu, ali je kao osvajač nacionalnog kupa stigao do kvalifikacija za Ligu Evrope. 

Prošlogodišnji trofej je ujedno i jedini u vitrinama ovog kluba i tek treći izlaz u Evropu za 95 godina postojanja kluba.

Proteklog vikenda u prvom kolu domaćeg prvenstva odigrali su 2:2 na gostovanju Brnu.

Fenerbahče u novu sezonu ulazi sa novim trenerom. Ismailu Kartalu zahvalnost za preporod, ali ne i produžetak ugovora, jer je Ali Koč imao drugačije planove. Prvi čovek istanbulskog velikana dogovorio je saradnju sa iskusnim Žoržom Žezusom.

Prema informacijama portugalskih medija, Fener će Žesusu za samo jednu godinu isplatiti 7.000.000 evra! Toliko će uostalom i saradnja trajati, samo jednu sezonu. 

Istanbulski velikan želi da napadne titulu u turskoj Super ligi, ali i da napravi iskorak na evrosceni, gde za sada nisu krenuli kako su očekivali. Zbog tih ciljeva ozbiljno se pristupilo i prelaznom roku. Dijego Rosi je otkupljen od Los Anđelesa, Linkoln je plaćen Santa Klari 3.500.000 evra, Vilijan Arau Flamengu 3.000.000, Emre Mor je stigao iz Karagumruka, dok je najveće pojačanje stiglo bez obeštećenja. Iskusni Džošua King napustio je Votford i preselio se na Bosfor.

Verujemo da će mnogo poznatiji tim rutinski slaviti na ovom meču i izboriti plasman u narednu fazu, gde pobednika ovog dvomeča čeka meč sa Austrijom iz Beča.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,59)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a