VOTFORD IMA SAMO JEDAN CILJ: "Stršljenovi" žele ekspresan povratak u Premijer ligu

Novosti online

01. 08. 2022. u 10:23

ŠEFILD junajted stiže na "Vikaridž roud".

ВОТФОРД ИМА САМО ЈЕДАН ЦИЉ: Стршљенови желе експресан повратак у Премијер лигу

Tanjug/AP

Votford želi ekspresan povratak u Premijer ligu i tu dileme nema. Međutim, popularni "stršljenovi" već na početku Čempionšipa imaju težak zadatak ispred sebe, ekipu Šefild junajteda.

Ako nešto treba očekivati od ovog okršaja to je prava rovovska bitka na "Vikaridž roudu", jer će i jedni i drugi želeti da pokažu da su potpuno spremni za ozbiljne domete u ovoj sezoni. 

Misiju povratka Votforda među elitno društvo imaće anonimni Rob Edvards. Naime, radi se o mladom, 39-godišnjem, reklo bi se talentovanom stručnjaku koji je ove sezone sa četvrtoligašem Forest Grinom kao lider obezbedio promociju u treći rang, popularnu englesku Ligu 1. Ipak, poziv znatno popularnijeg, većeg kluba nije mogao da odbije.

Edvards je u dosadašnjem delu trenerske karijere vodio mladi (U18) i rezervni tim Vulverhemptona, te u prijateljskom meču predvodio reprezentaciju Engleske do 16 godina, pre nego što je ove sezone dobio priliku u Forest Grinu. I iskoristio je, uveo klub i treću ligu i osvojio nagradu za trenera godine u četvrtom rangu.

"Oštrice" su minule sezone bile na pragu povratka u elitu. Naime, Šefild je obezbedio plej-of, ali u polufinalu istog Notingem Forest je bio srećniji i nakon penala uspeo da se plasira u finale u kojem je bio bolji od Hadersfilda.

Prethodne međusobne okršaje vodili su u Premijer ligi u sezoni 2019/2020. i oba puta je bilo nerešeno (0:0 i 1:1), dok su se poslednji put u Čempionšipu sastali u martu 2011. godine, kada je domaćin slavio u Votfordu sa ubedljivih 3:0.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade