MOŽE LI TUZLA DO SENZACIJE? Rezultat nije nedostižan

V.D.

28. 07. 2022. u 12:01

VEČERAS od 20.45 na "Grbavici" Tuzla dočekuje holandskog predstavnika.

МОЖЕ ЛИ ТУЗЛА ДО СЕНЗАЦИЈЕ? Резултат није недостижан

Foto: Profimedia

U prvom meču pre sedam dana predstavnik Bosne i Hercegovine je odigrao jako hrabro i izvukao aktivan rezultat pred revanš na svom terenu.

U Alkmaru su svi očekivali goleadu, ali AZ je uspeo da jedini pogodak postigne u 12. minutu iz penala. Sa jedanaest metara siguran je bio Dani de Vit.

Nakon toga Holanđani su se propisno ispromašivali, a bosanski predstavnik nije uspeo da uputi udarac ka golu protivnika.

Tuzla siti je ubedljivom pobedom (6:0) nad Tre Peneom overila plasman u drugo kolo kvalifikacija.

Koliko god ubedljivi bili, pomenuti meč sigurno nije impresionirao ekipu kao što je AZ Alkmar. Holanđani za početak žele da se domognu grupne faze Lige konferecije, a onda i da naprave iskorak i plasiraju se u eliminacionu fazu.

Trener Paskal Jansen na raspolaganju ima sastav koji vredi nešto više od 50.000.000 evra, prilično mladu ekipu predvode iskusni Bruno Martins Indi i Đordi Klasi. Od mladih snaga ističu se sada povređeni Jesper Karlson, Vangelis Pavilidis i Dani de Vit.

Dileme nema, AZ je apsolutni favorit i na gostujućem terenu s obzirom na vrednost tima i na kvalitet lige iz koje dolazi. Tuzla se nada iznenađenju, ali čini nam se da će to biti jako teško iako je nakon minimalnog poraza u prvom meču i dalje sve otvoreno.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ORLIĆIMA IZMIČE LIGA ŠAMPIONA: Kriza traje od početka decembra