ZVEZDIN DŽELAT IGRA OD NULE! Maribor na teškom gostovanju

V.D.

26. 07. 2022. u 10:50

VEČERAS od 19 časova nas očekuje revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona

ЗВЕЗДИН ЏЕЛАТ ИГРА ОД НУЛЕ! Марибор на тешком гостовању

FOTO: M. Vukadinović

Nakon najnepopularnijeg rezultata u Sloveniji, večeras na stadionu "Zimbru" u glavnom gradu Moldavije Kišinjevu očekuje nas "drugo poluvreme" ovog neizvesnog dvomeča.

Pre šest dana na "Ljudskom vrtu" videli smo totalnu dominaciju gostiju. Šerif je uputio čak devet udaraca u okvir gola, ali nijedan se nije našao iza leđa holandskog golmana Bergsena koji je sasvim sigurno igrač utakmice sa čak šest odbrana.

"Ljubičasti" koji su do ove faze stigli nakon trijumfa naš beloruskim Šahtjorom su uspeli da upute samo jedan udarac ka golu protivnika, što je s obzirom na prednost domaćeg terena zaista premalo.

Zanimljivo je da je slovenački šampion i prvi meč prvog kola protiv Belorusa odigrao bez golova na svom stadionu, da bi u gostima slavio sa 2:0.

Junak Maribora bio je hrvatski internacionalac Roko Baturina. Igrao se 12. minut kada je prvi put zatresao protivničku mrežu. Sjajno ga je posle prodora kroz sredinu uposlio Jan Repas, Hrvat je opalio sa ivice kaznenog prostora u bliži ugao, golman Šahtjora zakačio loptu, ali nije uspeo da je spreči da odsedne u mreži.

Tačku su gosti stavili posle 11 minuta igre u nastavku. Sjajno je kontru sa svoje polovine povukao Marko Božić, poslao pravovremen pas ka hrvatskom napadaču koji sa ivice peterca dolazi do drugog pogotka i trasira put Mariboru ka drugoj fazi kvalifikacija.

Fudbaleri Zrinjskog skupo su "prodali kožu" protiv prošlogodišnjeg učesnika grupne faze Lige šampiona Šerifa, pošto je eliminisan posle samo jednog pogotka viđenog u dvomeču i to autogola.

Zrinjski se pokazao kao tvrd orah za Šerif, koji je na svom terenu delovao inferiorno u nekim momentima, o čemu najbolje govori to da je u prvom poluvremenu domaćin imao samo jedan udarac u okvir gola. Drugi je bio onaj Igora Savića u 22. minutu posle kornera sa leve strane. Našao se vezista Zrinjskog u duelu sa Ibrahimom Akanbijem, a u tom kontaktu je skočio loše, tako da je potiljkom zahvatio loptu i poslao je pravo iza leđa golmana Josipa Čondrića.

Moldavski prvak je ostao bez okosnice tima, skoro čitavih startnih 11 iz prošle sezone je napustilo klub. Upravo u toj činjenici Maribor vidi svoju šansu čak i na gostovanju.

Maribor je za vikend na svom terenu savladao Goricu sa 3:2, dok prvenstvo Moldavije još nije počelo i domaćin je imao više odmora.

Smatramo da ni na ovom meču nećemo videti golova tako da predlažemo tu igru.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,5)

TIP ZA HRABRIJE: X2&0-3 (kvota 2,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024