LALATOVIĆEVA SUDBINA STAJE U 90 MINUTA: Borac mora da trijumfuje u derbiju

Novosti online

24. 07. 2022. u 08:50

RAZOČARAVAJUĆI rezultati kluba iz Banjaluke na startu sezone.

ЛАЛАТОВИЋЕВА СУДБИНА СТАЈЕ У 90 МИНУТА: Борац мора да тријумфује у дербију

FOTO: FK Borac Banjaluka

Derbi drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Borca i Sarajeva igra se u nedelju od 17 časova u Novom Gradu. Jedna od najvećih bosanskohercegovačkih utakmica u poslednjih par decenija zbog rekonstrukcije terena na "Gradskom stadionu" u Banjaluci, koja će trajati još mesec i po dana, biće odigrana na novogradskom stadionu "Mlakve".

Posle mnogo turbulencija zbog ispadanja iz Evrope, Borac je na startu remizirao sa Slogom iz Doboja (2:2), što je rezultiralo ostavkom trenera Nenada Lalatovića, koja nije prihvaćena od strane klupskog rukovodstva.

Možda baš zbog cele situacije, Lalatović je na konferenciju za štampu pred derbi sa Sarajevom poslao svog pomoćnika Dragana Šarca, koji je u uvodnom izlaganju u superlativu govorio o "bordo" klubu.

- Očekuje nas veliki derbi protiv Sarajeva, koje se dosta pojačalo ove sezone. Stigli su dosta dobri novi igrači zajedno sa novim trenerom, koji je prošle godine osvojio Kup BiH sa Veležom (Feđa Dudić, prim. aut.). Sigurno će se taktički dobro pripremiti kao i mi, znamo da nam znači, kao i njima, a mislim da su šanse 50:50. Mi smo domaćini, ali šteta je što ne možemo da igramo u Banjaluci već u Novom Gradu. bez obzira, daćemo maksimum svi - od klupe, stručnog štaba i svi u ekipi da ostvarimo što bolji rezultat. Pokušaćemo da osvojimo tri boda - rekao je Šarac.

Šarac se još jednom osvrnuo i na eliminaciju iz kvalifikacija za Ligu konferencije od B36 Toršavna sa Farskih Ostrva.

- Teško nam je palo, pogotovo to ispadanje iz Evrope, ali ne preostaje nam ništa drugo nego da nastavimo da se borimo. Verujem da se svlačionica digla na visok nivo, igrači su svesni zajedno sa stručnim štabom i svima u klubu koliko nam je važna ova, ali i svaka naredna utakmica. Borićemo se i samo kvalitetom ćemo zaslužiti sreću.

Borac nije poražen u poslednjih šest međusobnih mečeva protiv "bordo" kluba, a poslednju domaću utakmicu izgubio je pre nešto više od dve godine (0:2). Junak tog susreta, koji je obeležio i prekid zbog nestanka struje usled kvara na reflektorima, bio je Benjamin Tatar, koji će u nedelju na "Mlakvama" predvoditi napad crvenog-plavih.

Nenad Lalatović i njegov stručni štab svesni su činjenice da bi usled negativnog rezultata mogli da ostanu bez posla. Nema sumnje da će temperamentni stručnjak pokušati da maksimalno motiviše ekipu.

NAŠ TIP: 1X&2-5 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju