IDEALNA PRILIKA ZA RIVER: "Milioneri" pred svojim navijačima izlaze iz rezultatske krize

Novosti online

21. 07. 2022. u 11:41

NA "Monumental" u poslednjem meču 9. kola stiže Himnasija La Plata.

ИДЕАЛНА ПРИЛИКА ЗА РИВЕР: Милионери пред својим навијачима излазе из резултатске кризе

Foto: Profimedia

Posle osam kola Lige profesional, branilac krune River Plejt je na 16. mestu sa samo bodom u prethodna tri kola. U noći između četvrtka i petka puleni Marsela Galjarda imaće priliku da konačno stignu do trijumfa. Na "Monumental" u poslednjem meču 9. kola stiže Himnasija La Plata.

River Plejtu je ove godine posebno koban gradski rival Velez Sarsfild. Plavo-beli su načeli velikana, eliminisali ga iz osmine finala Kopa Libertadores početkom meseca, a dve nedelje kasnije, u gradskom derbiju koji je odigran pre samo tri dana, Velez je uspeo da ostane neporažen protiv "milionera" na svom stadionu. Rezultat na semaforu bio je 2:2.

Junak derbija Buenos Ajresa je napadač Abijel Osorio koji je u poslednjim trenucima meča, u trećem minutu sudijske nadoknade, postigao gol za vredan bod svom timu. Velez je i dalje u donjem delu tabele, ima samo jedan trijumf u šampionatu u 2022. godini. Malo je falilo da River osvetu servira hladnu za ispadanje iz najjačeg takmičenja Južne Amerike.

Golovima Lukasa Bletrana i Urugvajca De la Kruza, River je vodio sa 2:1 posle 45 minuta. Posebno je bio lep drugi gol, kada je De la Kruz uhvatio volej sa 16 metara i po zemlji drugi put doveo svoj tim u vođstvo.

Prvi pogodak za domaćina delo je Boua iz penala. U finišu meča domaćin je jurišao na sve ili ništa. Posle gužve i karambola u šesnaestercu Rivera, najsnalažljiviji je bio mladi Osorio kome nije bilo teško da postigne gol za veliko slavlje domaćih navijača na stadionu "Hose Amalfitani". Napadač domaćina Osorio ima samo 20 godina, ovo mu je prvenac ove godine u Ligi profesional.

Himnasija je fenomenalno otvorila novu sezonu. Na uvodnih šest mečeva upisali su četiri trijumfa i dva remija, a onda je usledio očekivani pad u igri. Atletiko Tukuman je naneo prvi poraz četi Nestora Gorosita, potom je usledio neočekivani remi 0:0 sa Kolonom.

River pred svojim navijačima ima idealnu priliku da osvoji nova tri boda i polako krene ka vrhu tabele.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna