UTAKMICA DANA ZA ZVEZDAŠKU JAVNOST: Pjunik i Didelanž bi na megdan crveno-belima

Novosti online

19. 07. 2022. u 08:42

NEMA sumnje da skauting šampiona Srbije radi punom parom.

УТАКМИЦА ДАНА ЗА ЗВЕЗДАШКУ ЈАВНОСТ: Пјуник и Диделанж би на мегдан црвено-белима

FOTO: M. Vukadinović

Navijači i stručni štab Crvene zvezde sa velikom pažnjom ispratiće dvomeč između Pjunika i Didelanža u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Pobednik će svoja koplja ukrstiti sa srpskim predstavnikom, a prvi duel pomenutih klubova na programu je danas od 18 časova u Jermeniji.

Oba potencijalna rivala su krenula kvalifikacije iz prvog kola u kojem su napravili iznenađenja. Didelanž je izbacio albanskog šampiona Tiranu sa dve pobede (1:0 i 2:1) što je donekle blago iznenađenje. Pjunik je iznenadio mnogo više pošto je posle 0:0 u Jermeniji šokirao Kluž u Rumuniji i eliminisao ga na penale.

Pjunik se već godinama uglavnom oslanja na inostrane fudbalere. U revanšu protiv Kluža su u startnoj postavi bila samo dvojica jermenskih fudbalera: Artak Dašjan i golman David Jurčenko. Igrali su još dvojica Srba (Zoran Gajić i Uroš Nenadović), Ukrajinac Vakulenko, Rus Kovalenko, Venecuelanci Zambrano i Gonzales, Brazilac Žuninjo, Nigerijac Otubandžo i Moldavac Kojuk. U ekipi ima još stranaca iz BiH, Kazahstana, Brazila, Estonije, Makedonije....

Po toj šarenolikosti podsećaju na prošlogodišnji tim Šerifa. Ukrajinski vezista Vakulenko, makedonski napadač Radeski i Nigerijac Otubandžo koji je prošao kroz Salcburgov sistem su možda i najkvalitetniji igrači u timu.

Kao i Pjunik, Didelanž u svom sastavu ima pregršt internacionalaca. 

Kao domaći igrač u luksemburškom rosteru vode Dejvid Sinani koji je rođen u Beogradu, Edvin Muratović, Aldin Skenderović i Edis Agović koji su poreklom iz Crne Gore, Eliot Gaši sa Kosova i Metohije... U ekipi su još igrači iz Belgije, Francuske, Portugalije, Hrvatske, Maroka, Burkine Faso... Većina su fudbalski anonimus, ali ima i jedno zvučno fudbalsko ime.

U odbrani Didelanža igra Manuel da Košta. Rođen u Francuskoj, Portugalac poreklom (prošao sve mlađe selekcije), ali bivši reprezentativac Maroka. Igrao je za Nansi, PSV, Vest Hem, Fiorentinu, Olimpijakos, Bašakšehir, Trabzon... U Didelanž je stigao pre dvadesetak dana. Igrao je u oba meča protiv Tirane i pokazao se kao veliko pojačanje za Luksemburžane.

Za razliku od Pjunika, Didelanž ima ozbiljnije evropsko iskustvo. U sezonama 2018/19 i 2019/20 su igrali grupnu fazu Lige Evrope pošto su izbacivali klubove poput Kluža, Legije, Škendije, Ararata... 

Deluje da je kvalitet blago na strani tima iz Luksemburga, ali i Kluž je bio još veći favorit. 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri