VELJKO I MILOŠ LIDERI EKIPE: Malme gostuje islandskom šampionu

Novosti online

12. 07. 2022. u 11:10 >> 11:42

ŠVEĐANI na srpski pogon.

ВЕЉКО И МИЛОШ ЛИДЕРИ ЕКИПЕ: Малме гостује исландском шампиону

Foto: Profimedia

Malme je minulog utorka napravio prvi korak ka drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Reklo bi se da u redovima švedskog šampiona nisu zadovoljni, pošto su u prvom duelu sa islandskim prvakom Vikingurom stigli do minimalnog kapitala - 3:2.

Imao je tim srpskog stručnjaka Miloša Milojević mnogo više prilika, zaslužio je čak i ubedljivije da slavi, ali pitanje je šta bi bilo da Islanđani u svojim redovima nisu imali naivnog provokatora. Kada je spretnom reakcijom u 38. minutu napadač Vikingura Kristali Ingason izjednačio rezultat, napravio je neoprostiv greh. Otišao je do tribine krcate Malmeovim navijačima i provocirao. Dovoljno za drugi žuti karton i isključenje.

Malme je od tog momenta bio još dominantniji. Potencijalni reprezentativac Srbije Veljko Birmančević pružio je odličnu partiju. Učestvovao je u akciji kod prvog gola, da bi pogotkom u 83. minutu nagovestio da se vraća u nekadašnju formu.

Upario je Miloš Milojević u špicu napada Birmančevića i nekadašnjeg člana PSV-a Ola Toivonena. Srbin je imao široko polje delovanja, razvlačio islandsku odbranu na oba boka, dok je Toivonen demonstrirao poseban golgeterski instinkt. Kao mnogo puta u dosadašnjoj karijeri. Upravo je Toivonen u 42. minutu trzajem glavom doneo novu prednost Šveđanima. Slutilo je da utakmica ide u jednom pravcu, i da će Vikingur sa igračem manje doživeti pravu katastrofu.

Međutim, ni posle pogotka Veljka Birmančevića gosti se nisu predavali. Želeli su da ostanu živi pred revanš na svom stadionu. I nagrađeni su za upornost, pogotkom Gudjansona.

Malme je svakako veliki favorit pred revanš susret, nema sumnje da će švedski predstavnik u kvalifikacijama biti mnogo oprezniji, te da neće dopustiti padove u igri.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)