DOMAĆE CILJAJU PRVO MESTO: Engleskinje na teškom ispitu

V.D.

11. 07. 2022. u 13:19

VEČERAS nas očekuju dva uzbudljiva meča u grupi "A" na Evropskom prvenstvu u fudbalu za dame.

ДОМАЋЕ ЦИЉАЈУ ПРВО МЕСТО: Енглескиње на тешком испиту

Foto: Profimedia

Engleska je domaćin 13. šampionata Evrope u fudbalu za žene.

Večeras nas očekuju mečevi drugog kola grupe "A", gde se od 18 časova u Sautemptonu sastaju Austrija i Severna Irska, dok će od 21 čas na "Ameks stadionu" u Brajtonu snage odmeriti reprezentacija domaćina i Norveška.

AUSTRIJA - SEVERNA IRSKA

Okršaj dve reprezentacija koje su poražene u prvom kolu šampionata.

Austrijanke su pružile odličnu partiju protiv favorizovanih Engleskinja i poražene su minimalnim rezultatom, ali tokom većeg dela meča su bile ravnopravne sa domaćinom.

Sa druge strane Severna Irska je ubedljivo poražena od Norveške sa 4:1. Izabranice Martina Šegrena su ih "demolirale" u prvom poluvremenu kada je rezultat na semaforu bio 3:0, a Irkinje nisu uspele čak ni da upute udarac ka golu protivnika. U drugom poluvremenu su zaigrale malo hrabrije i uspele da postignu pogodak.

Austrijanke su veliki favoriti na večerašnjem meču jer slobodno možemo reći da je reprezentacija Severne Irske zalutala na ovaj šampionat. Kvota pre početka prvenstva da izabranice selektora Kenija Šilza podignu trofej namenjen šampionu "starog kontinenta" je bila čak 1500-1.

Ove dve ekipe su se sastale i u kvalifikacionoj grupi za odlazak na Mundijal. U Belfastu je bilo 2:2, dok su Austrijanke na svom terenu u aprilu slavile sa 3:1.

Austrijanke se nadaju uspehu Engleskinja kako bi u poslednjem kolu u direktnom susretu sa Norveškom odlučivale o putniku u četvrtfinale.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,63) 

ENGLESKA - NORVEŠKA

Pulenke selektora Sarine Vigman su uz Špankinje prvi favoriti za podizanje šampionskog pehara. U prvom kolu su slavile protiv Austrije sa 1:0. 

Njihove večerašnje protivnice su trenutno prve u grupi "A" i u prvom kolu su savladale reprezentaciju Severne Irske sa 3:1.

Engleskinje su na premijernom meču na "Old Trafordu" imale ogromnu podršku od čak 68.000 navijača. Večeras igraju na dosta manjem stadionu koji prima 32.000 posetilaca i ne sumnjamo da će biti ispunjen do poslednjeg mesta. 

Na krilima podrške svojih navijača domaće fudbalerke su favoriti protiv Norvežanki.

Međusobni dueli ovih reprezentacija su uvek bili puni uzbuđenja. Do sada su se sastajali devet puta i obe reprezentacije su upisale po četiri trijumfa. 

Engleskinje imaju niz od 15 mečeva bez pobede i verujemo da će pred svojim navijačima taj niz nastaviti.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,5)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri