DEVOJKE POKAZUJU SVOJE MAJSTORSTVO: Evropsko prvenstvo postaje sve uzbudljivije

V.D.

08. 07. 2022. u 12:14 >> 12:14

VEČERAS nas očekuju dva uzbudljiva meča u grupi "B" na Evropskom prvenstvu u fudbalu za dame.

ДЕВОЈКЕ ПОКАЗУЈУ СВОЈЕ МАЈСТОРСТВО: Европско првенство постаје све узбудљивије

FSS

Engleska je domaćin 13. šampionata Evrope u fudbalu za žene.

U prethodna dva dana su odigrani mečevi prvog kola u grupi "A", gde su očekivano slavili favoriti. Prve bodove su upisali domaća selekcija Engleske i Norveška. 

Večeras nas očekuju mečevi grupe "B" gde se od 18 časova u Milton Kinsu sastaju Španija i Finska, dok će od 21 čas na stadionu Brentforda snage odmeriti Nemačka i Danska.

18.00 ŠPANIJA - FINSKA 

Formalni domaćin na ovom meču je apsolutni favorit večeras. Špankinje su ujedno i drugi favoriti za osvajanje titule. Kvota na njih je 5. Pulenke selektora Horhea Vilde koji je selektor ove reprezntacije punih sedam godina iz takmičenja u takmičenje igraju bolje i konstantno napreduju na FIFA rang-listi. Trenutno su deseta reprezentacija na svetu. 

Njihove večerašnje protivnice su uz Severnu Irsku najveći autsajderi na ovom prvenstvu i kvota da Finkinje podignu pehar namenjen osvajaču prvenstva je čak 500.

Na ovom prvenstvu se dosta očekuje od Klaudije Pine, dvadesetogodišnje fudbalerke Barselone koja je bila najbolja igračica 2018. godine na prvenstvu za igračice ispod 17 godina.

Verujemo da će Špankinje večeras rutinski slaviti i da će im ovo biti peti trijumf protiv Finske u isto toliko susreta. Kvota na keca je mala pa vam predlažemo da je pojačate sa golovima.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,4)

21.00 NEMAČKA - DANSKA

Mnogo više uzbuđenja očekujemo na meču između osmostrukog šampiona Evrope i finaliste ovog takmčenja iz 2017.godine.

Nemice su jedni od favorita za osvajanje titule i kvota da se baš one popnu na krov Evrope je 7.

Mečevi ove dve reprezentacije su uvek bili uzbudljivi. Do sada su se sastale 10 puta. Nemice su slavile četiri puta, dok je Danska ubeležila četiri pobede. 

Nemačka reprezentacija je rekorder po broju vezanih titule. One su suvereno vladale Evropom u periodu od 1995. do 2013. godine. U tom periodu su se dva puta i okitile titulom svetskog šampiona, dok su zlatnu medalju osvojile u Riju 2016. godine.

Selektor Marina Vos Teklemburg je u izjavama za medije rekla da veruje da se ova generacija može popeti na krov Evrope i da je puna poverenja u svoj tim kojim na terenu komanduje sjajna fudbalerka Volfsburga, iskusna Aleksandra Pop koja je sa ovom reprezentacijom osvojila olimpijsko zlato.

Mi verujemo u Nemačku disciplinu i tradiciju tako da prognoziramo da će večeras baš one upisati prva tri boda na prvenstvu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,6)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna