NAVIJAČI SVE NERVOZNIJI: River mora da se uozbilji, sezona preti da bude razočaravajuća

Novosti online

03. 07. 2022. u 10:16

BIĆE ovo, neočekivano, mali derbi sredine tabele.

НАВИЈАЧИ СВЕ НЕРВОЗНИЈИ: Ривер мора да се уозбиљи, сезона прети да буде разочаравајућа

Foto: Profimedia

Ekipa Hurakana dočekaće slavni River Plejt na svom "Tomas Adolfo Duko" stadionu u meču 6. kola argentniske Lige profesional. Biće ovo, neočekivano, mali derbi sredine tabele. Naime, "baloni" i gigant iz Buenos Ajresa trenutno su osvojili po osam bodova i nalaze se na desetoj, odnosno jedanaestoj poziciji.

"Milioneri" nikako da pronađu pobednički ritam, navijači su sve nervozniji, a posebno se to videlo nakon poraza od Veleza u prvom meču osmine finala Kopa Libertadores. River je na gostovanju igrao za dva cilja - rezultat i Luisa Suareza.

Velikan sa "Monumentala" je polagao nade da bi u slučaju dobrog rezultata prelomio slavnog Urugvajca da prihvati njihovu ponudu i priključi im se od četvrtfinala. Ali s obzirom kako je River odirgao, njegovi simpatizeri ne treba da se nadaju ni četvrtfinalu, ni Suarezu.

Velez je u sjajnom ambijentu i pred krcatim tribinama savladao River 1:0 a trebalo je i morao je još ubedljivije. Zašto to nije tako, krivac je 19-godišnji Abijel Osorio. Ušao je u igru domaćeg tima u drugom poluvremenu i propustio tri stopostotne šanse za gol. Neverovatno šta je sve ovaj tinejdžer promašio...

Sve je po River krenulo naopako u 14. minutu. Štoper Martinez je prvo pogrešio u dodavanju, a onda užasno neoprezno ušao u duel sa Lukasom Hansonom i skrivio penal. Hanson je preuzeo odgovornost i pogodio sa bele tačke.

Imao je River neke šanse u prvom poluvremenu, ali su Romero i Hulijan Alvarez loše reagovali u solidnim situacijama. A onda je Velez izdominirao u drugom poluvremenu. Riverov bivši as Lukas Prato je imao dobru priliku ali je gađao potred gola.

U 66. minutu je na teren ušao 19-godišnji Abijel Osorio umesto neprimetnog Valtera Boua. I odmah se potrudio da ga primete. Istina, treba ga pohvaliti kako je ulazio u šanse i kako je napravio požar u Riverovoj poslednjoj liniji... Ali uzalud sve kada je promašivao zicere.

Posle samo minut na terenu, Osorio je imao zicer sa dva metra, skoro prazan gol ali je nekako pogodio golmana Armanija. Dva minuta kasnije, skoro ista situacija. Tačnije još bolja. I opet je Armani nekako ušao u šut Osoriju. Kada je mladi Velezov napadač u nadoknadi vremena konačno našao način da promaši Armanija, zaustavila ga je prečka...

Propustio je Osorio šansu da nokautira River i dao mu nadu da na "Monumentalu" u revanšu može do preokreta. Ne bi bilo čudo jer Galjardov tim je mnogo puta u nokaut fazama uspevao da napravi slične podvige.

Pitanje se ne postavlja, "milioneri" su apsolutni favoriti u večerašnjem meču. U prethodna četiri međusobna duela River je slavio na dva, isto toliko završeno je nerešenim ishodom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREDLOZI ZA GOLOVE: Tip izdvaja - vi birate