RIVALI SRBIJE POKAZALI KVALITET: Izrael i Engleska u finalu Evropskog prvenstva

Novosti online

01. 07. 2022. u 08:48 >> 09:28

BIĆE uzbudljivo na "Siti areni" u Trnavi.

РИВАЛИ СРБИЈЕ ПОКАЗАЛИ КВАЛИТЕТ: Израел и Енглеска у финалу Европског првенства

Foto: Profimedia

U finalu Evropskog prvenstva za omladince (U19) sastaće se selekcije Engleske i Izraela.

Mladi Izraelci priredili su veliko iznenađenje i u polufinalnom meču turnira u Slovačkoj pobedili prvog favorita selekciju Francuske sa 2:1.

Odličan niz u takmičarskim utakmicama imala su "trikolori" do susreta sa Izraelom. Francuzi su iza sebe imali devet pobeda i jedan poraz, a u pripremama za EURO dvaput su odmerili snage upravo sa Izraelom i oba puta je bilo 1:1. Nisu Londri Šovan i njegovi puleni izvukli pouke iz tih mečeva. Večeras su "plavo-beli" napravili korak više i trijumfovali.

Vetar u leđa dao im je autogol Avrovog defanzivca Sulejmana Turea u 29. minutu. U 57. je El Jam Kancepolski duplirao prednost, a sve što su mladi Francuzi uspeli da učine bio je pogodak Sošoovog Alana Viržinijusa u 62. minutu. Disciplinovana i borbena selekcija Ofira Haima uspela je do kraja da sačuva prednost i izbori finale.

Engleska je identičnim rezultatom savladala Italiju i tako stigla na korak do trofeja. "Azuri" su vodili od 12. minuta pogotkom Juventusove nade Fabija Miretija iz penala. Preokret su režirali Bristolov Aleks Skot i Liverpulov Džarel Kvansa golovima u 58. i 82. minutu. "Gordi Albion" je u fenomenalnom nizu od devet pobeda i jednog remija u prethodnih deset utakmica. Zanimljivo, Englezi su u tim mečevima primili samo dva pogotka.

Prethodni duel Engleske i Izraela u grupnoj fazi dobila je ostrvska selekcija sa 1:0, iako za njih taj meč nije imao rezultatski značaj jer su već bili obezbedili prvo mesto, dok je Izraelcima bilo važno da ne dožive debakl u slučaju da Srbija pobedi Austriji. To se, mimo očekivanja, nije dogodilo...

Puleni Ijana Fostera su veliki favoriti na "Siti areni" u Trnavi, dominantno je Engleska stigla do finala. Zbog svega navedenog prednost dajemo popularnom "Gordom Albionu".

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BITI ILI NE BITI ZA STIVENIDŽ: Momci sa brda drže sve u svojim rukama