VRELO NA BOMBONJERI: Boka dočekuje Banfild

Novosti online

01. 07. 2022. u 08:13

"PLAVO-ZLATNI" imaju lepu priliku da se priključi vodećem tandemu - Njuelsu i Himnasiji.

ВРЕЛО НА БОМБОЊЕРИ: Бока дочекује Банфилд

FOTO: AP

Argentinska Liga profesional se polako zahuktava, sve je uzbudljivije na terenima širom zemlje "gaučosa". Očekivano, najveće pažnju izazivaju Boka Juniors i River Plejt. Velikani iz prestonice su, kao po običaju, glavni pretendenti za titulu, međutim, nije sve krenulo kao po planu. Njuels se pokazao kao tvrd orah, Himnasija je nagazna mina, ali stvari mogu doći na svoje mesto.

Boka ima lepu priliku da se priključi vodećem tandemu već u noći između petka i subote. Na "Bombonjeru" u okviru 6. kola stiže Banfild.

"Plavo-zlatni" su sredinom nedelje remizirali u prvom meču osmine finala Kopa libertadores, na gostovanju Korintijansu, taj duel je završen bez golova. Svakako da tim iz Buenos Ajresa može da bude zadovoljan tim ishodom, s obzirom na to da je domaća ekipa pred kraja prvog poluvremena promašila penal.

Najveće zasluge za pomenuti ishod idu golmanu Agustinu Rosiju. Sjajni čuvar mreže argentinskog velikana zablistao je u 44. minutu i odbranio jedanaesterac Rožeru Gedešu. Prethodno je prilično nesmotren jedanaesterac skrivio Roho, koji je nehotično u vazduhu laktom udario svog čuvara, ali je Rosi to uspeo da ispravi. Sa druge strane i Kasio je imao nekoliko izvrsnih intervencija i sve što je išlo u okvir gola vrlo uspešno je uspeo da odbrani.

Što se tiče argentinskog prvenstva, Boka se trenutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli. U prošlom kolu izabranici Sebastijana Batalje poraženi su na svom terenu od Santa Fea rezultatom 1:2.

Banfild ove sezone ima velike ambicije, međutim, trenutno se ovaj tim nalazi na sedmom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Njuels. U prošlom kolu su "zeleni" na svom terenu remizirali protiv novajlije Barakasa - 1:1. Kada su u pitanju partije Banfilda na gostovanjima, do sada je ovaj tim odigrao dva meča na strani i ostvario jedan trijumf uz jedan remi.

U prethodnih pet međusobnih duela Boka je slavila na tri, dok je dva puta meč završen bez pobednika.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)