DERBI SAO PAULA! Ko će u narednu rundu?

V.D.

22. 06. 2022. u 12:12

U noći između srede i četvrtka od 2.30 u okviru 1/8 finala kupa Brazila sastaće se Korintijans i Santos.

ДЕРБИ САО ПАУЛА! Ко ће у наредну рунду?

Foto: Profimedia

Giganti iz Sao Paula odmeriće snage u 344. izdanju "Klasiko Alvinegra" koji će biti bitka za prolaz u osam najboljih ekipa nacionalnog kupa.

Ove dve ekipe poslednji put su pehare u ovom takmičenju podizali 2009. godine - Korintijans i 2010. godine kada je šampion bio Santos.

Oba tima su prolaze u ovu rundu takmičenja ostvarila prošlog meseca ukupnim pobedama od 3-1 protiv Portugeze, odnosno Koritibe.

"Udarna igla" domaćih je svakako Rožer Guedeš koji je postigao četiri gola u prvenstvu i po proceni Transfermarkta vredi 7,5 miliona evra, što ga čini drugim najvrednijim igračem u timu. 

Svakako, mnogo se očekuje i od nekadašnjeg asa Čelsija i Liverpula - Vilijana, koji do sada nije zatresao mrežu, ali je upisao dve asistencije.

"Ribari" koji su iznedrili fudbalere kao što su Pele i Nejmar započeli su novu sezonu po sistemu "toplo-hladno" i nikako da ostvare niz dobrih rezultata - u prethodnih 10 mečeva imaju samo dve pobede.

Santos na terenu predvode iskusni Leo Baptistao i mladi Markos Leonardo, strelac šest golova u prvenstvu. Tinejdžer kog već porede sa najvećim imenima brazilskog fudbala zainteresovao je evropske gigante, a pitanje je vremena kada će se preseliti na Stari kontinent.

Dva rivala su se ukrstila 343 puta u svim takmičenjima, pri čemu je domaće prvenstvo činilo većinu susreta.

"Svemogući" su bili bolja ekipa kroz istoriju i vode sa 134-110 u pobedama. Plen je podeljen između njih 99 puta.

Današnji domaćin ima samo jedan poraz kod kuće ove sezone i nalazi se na drugom mestu na tabeli, dok su gosti osmi sa 18 osvojenih bodova i van svog stadiona su upisali samo dve pobede ove sezone u svim takmičenjima.

Korintijans nije primio gol na 11 od 17 utakmica na "Neo Kuimika Areni".

Na poslednjih 12 od 13 mečeva u Kupu Brazila, "svemogući" su odigrali sa manje od 2,5 golova.

Navijači domaćih dobro pamte šokantni poraz u trećem kolu Kupa prošle sezone od Atletiko Gojanijensa, tako da verujemo da će puleni trenera Viktora Pereire dati sve od sebe da se baš protiv velikog rivala iskupe publici za loš nastup u prethodnoj sezoni.

Derbi mečevi su uvek neizvesni i teški za prognozu, ali s obzirom na to da je poslednjih devet od deset mečeva ovih rivala završeno "od nula do dva", mi ćemo se držati tradicije.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,52)

TIH ZA HRABRIJE: 1&0-2 (kvota 3,55) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)