VREDI POKUŠATI: Jermeni ruše još jednog ostrvskog rivala

V.D.

14. 06. 2022. u 10:03

FENjERAŠI u grupi "B1" imaju jasan cilj do kraja takmičenja, a to je opstanak u diviziji.

ВРЕДИ ПОКУШАТИ: Јермени руше још једног острвског ривала

FOTO: AP/TANjUG

Reprezentacija Jermenija pokušaće da popravi utisak nakon poraza od Ukrajine rezultatom 3:0. Selekcija koju sa klupe predvodi Hoakin Kaparos dočekaće Škotsku na "Vazgen Sargsijan" stadionu u okviru 4. kola grupe "B1" Lige nacija.

Jermenija je na neutralnom terenu u Poljskoj odolevala u meču sa Ukrajinom do 61. minuta kada je Ruslan Malinovski probio bedem. Na 2:0 povisio je Oleksandr Karavajev, a konačan rezultat postavio je Vitali Mikolenko.

Škotska u Jerevan stiže posle debakla od velikog rivala Republike Irske. "Tartanska armija" izgubila je na "Aviva stadionu" u Dablinu sa 3:0, a pored debakla brine i motivisanost pojedinih fudbalera.

Pored dinamične i borbene igre, viđeni su atraktivni potezi i efektni golovi u režiji domaćih fudbalera. 

U 20. minutu korner sa desne strane izveo je Džejms Meklin, na drugu stativu kapiten Šejn Dafi je loptu poslao do Alana Brauna koji je iz neposredne blizine pogodio suprotan ugao - 1:0.

Troj Perot je u 28. minutu iskoristio idealno proigravanja Majkla Obafemija, utrčao je iza leđa odbrane gostiju i udarcem glavom poslao loptu u mrežu za 2:0.

Majkl Obafemi je povisio na 3:0 fantastičnim šutem sa preko 25 metara. Nakon što ga je Perot uposlio, zakucao je loptu u gornji desni ugao golmana Krejga Gordona za najubedljiviju pobedu u istoriji međusobnih duela sa Škotima.

Fenjeraši u grupi "B1" imaju imaju jasan cilj do kraja takmičenja, a to je opstanak u diviziji. Gledaćemo neizvesnu završnicu s obzirom na to da obe selekcije imaju identičan broj bodova - 3. U prethodnom međusobnom susretu, Škoti su na "Hempden parku" slavili sa 2:0 golovima Entonija Ralstona i Skota Mekkene.

Domaći su na početku takmičenja imali lepo iskustvo sa reprezentacijom sa Ostrva. U Jerevanu je pala Irska, navijači očekuju novi podvig. 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 2,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VLAHOVIĆ NA KRITIKE ODGOVARA GOLOVIMA: Kaljari je u fenomenalnoj formi