DA LI NEKO MOŽE DA ZAUSTAVI HOLANDA? Norvežani imaju "zicer" u Oslu

Novosti online

09. 06. 2022. u 10:21

MAESTRALNI mladi golgeter, strelac svih golova svoje reprezentacije u Ligi nacija.

ДА ЛИ НЕКО МОЖЕ ДА ЗАУСТАВИ ХОЛАНДА? Норвежани имају зицер у Ослу

Foto: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Norveške sjajno je započela novi ciklus u Ligi nacija. Skandinavska selekcija upisala je dva trijumfa, prvo u Beogradu nad Srbijom, a onda je savladana Švedska u Stokholmu. Izabranici Stolea Solbakena žele da nastave u istom ritmu. Priliku za novu pobedu imaju večeras od 20.45 kada na stadion "Uleval" stiže Slovenija.

Napadač norveške reprezentacije Erling Holand, koji će od naredne sezone nastupati za Mančester siti, bio je u centru pažnje u nedelju tokom duela u kojem je njegova reprezentacija gostovala Švedskoj. Fantastični golgeter bio je dvostruki strelac u pobedi svoje ekipe, a imao je i verbalni sukob sa defanzivcem Švedske srpskog porekla Aleksanderom Miloševićem.

U drugom poluvremenu kamere su zabeležile prepucavanje Miloševića i Holanda, posle kojeg je Norvežanin ubrzo postigao svoj drugi gol i gestikulirao ka publici poručivši im da treba da se utišaju.

Govoreći za norveške medije posle utakmice mladi golgeter je izjavio da ga je Milošević vređao i da mu je pretio.

- Rekao mi je da sam k***a i da će mi polomiti noge, a minut posle toga ja sam postigao gol. Sjajan je osećaj kada dajete golove za reprezentaciju, naš narod to zaslužuje - kazao je Erling Braut Holand.

Slovenija u Oslo dolazi posle ubedljivog poraza od Srbije (1:4), selektor Matjaž Kek bio je vidno nezadovoljan.

- Čestitam Srbiji na zasluženoj pobedi. Nedostojno je da reprezentacija na ovom nivou primi dva gola iz prekida. Sami smo sebi zakuvali situaciju neodgovornom igrom. Postigli smo atraktivan gol koji je trebalo da nam donese elan, ali nije bilo tako. Protiv Švedske smo poraženi iako smo igrali dobro, ali danas nismo bili ni dobri. Visina poraza je realna slika sa terena i to nije dobro za nas - izjavio je Kek, a zatim dodao:

- U promenama koje je Srbija napravila u odnosu na prvi duel se vidi širina igračkog kadra koji ima rival. Ne želim da ocenjujem protivnika odmah posle naše utakmice, ali dovoljan pokazatelj kvaliteta Srbije je to što se plasirala na Mundijal. 

Da stvar bude gora po Sloveniju, Kek je odmah posle susreta na stadionu "Rajko Mitić" dobio pozitivan test na koronavirus. Iskusni stručnjak duele sa Norveškom i Srbijom gledaće iz izolacije. Umesto njega ekipu će voditi njegov pomoćnik i bivši kapiten reprezentacije Boštjan Cesar.

Ove dve reprezentacije su se do sada sastajale devet puta. "Vikinzi" su slavili čak šest puta, dok je reprezentacija Slovenije osetila slast pobede samo jednom.

Mi verujemo u kvalitet Holanda i družine i smatramo da će slaviti na ovom meču, a "keca" smo i pojačali golovima.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!