OBAMEJANG JE PROŠLOST: Kanga postaje lider "pantera"

Novosti online

04. 06. 2022. u 10:15 >> 10:19

UTAKMICA prvog kola grupe "I" donosi nam duel dva favorita za plasman na prestižno takmičenje.

ОБАМЕЈАНГ ЈЕ ПРОШЛОСТ: Канга постаје лидер пантера

FOTO: M. Vukadinović

Nema odmora za najbolje fudbalere planete. U Evropi je startovala Liga nacija, dok se na "crnom" kontinentu igraju kvalifikacije za Afrički kup nacija.

Jedna od najinteresantnijih utakmica igra se u Kinšasi gde će Kongo dočekati Gabon. Meč prvog kola grupe "I" donosi nam duel dva favorita (ostali rivali Mauritanija i Sudan) za plasman na prestižno takmičenje.

"Leopradi" žele da iskoriste prednost domaćeg terena, svoje nade najviše polažu u "komadanta" Mbembu, dok će u ofanzivi sve zavisti od odličnog Joana Vise i iskusnog Sedrika Bakambua.

Gabon sa druge strane ima velikih problema. Naime, nakon penzionisanja Pjera Emerika Obamejanga iz državnog tima "panteri" su ostali bez lidera. Možda i najboljeg fudbalera u istoriji pomenute države biće teško zameniti, a jedan od lidera iz senke sada bi mogao da postane apsolutni vođa. U pitanju je vedeta Crvene zvezde Gelor Kanga!

Maestralni vezista dugi niz godina jedan je od motora "crveno-belih" ali i reprezentacije. Gabonska javnost od Marija Lemine i harizmatičnog ljubimca "delija" očekuje da preuzmu dužnosti superstara Barselone.

Kako će to izgledati saznaćemo danas na teškom gostovanju, na kojem je, mora se priznati, Gabon u teškoj poziciji. Ipak Kongo ima kvalitetniji sastav, bar na papiru. Međutim, teren je jedino merilo svega.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda