"ZMAJEVI" SPREMAJU OSVETU: Finska - Bosna i Hercegovina

Novosti online

04. 06. 2022. u 09:08

SKANDINAVCI su slavili u Zenici krajem prošle godine sa 3:1 u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

ЗМАЈЕВИ СПРЕМАЈУ ОСВЕТУ: Финска - Босна и Херцеговина

FOTO: EPA

Finska od 18 časova u Helsinkiju dočekuje Bosnu i Hercegovinu u okviru prvog kola grupe "B3" Lige nacija, a selektor "zmajeva" Ivailo Petev ističe da je cilj što bolji rezultat i da se selekcija spremi za kvalifkacioni ciklus za predstojeće Evropsko prvenstvo.

- Pokušaćemo u Ligi Nacija da ostvarimo što bolji rezultat i da se ekipa spremi za kvalifikacije za EURO. Protiv Finske moramo biti puno bolji nego što smo bili u novembru kada smo izgubili na svom terenu. Nadam se da ćemo izgledati dobro i da nećemo mnogo grešiti kao što je to bilo u poslednjem susretu protiv Finaca - rekao je Petev i dodao:

- Siguran sam da smo naučili iz te utakmice. Mi smo dobro krenuli u taj duel, imali smo nekoliko šansi, a onda je i naš golman odbranio penal. Ipak, počeli smo praviti greške, a Finci su pogađali. Ova utakmica nam puno znači za budućnost.

Bugarski stručnjak je za pomenuti susret, ali i mečeve sa Crnom Gorom, Rumunijom pozvao sledeće fudbalere:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Vlaan Kovačević. 

Odbrana: Siniša Saničanin, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Adnan Kovačević, Hrvoje Miličević, Hrvoje Barišić, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić, Mateo Sušić.

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Sanjin Prcić, Rade Krunić, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Vladan Danilović, Muhamed Bešić, Miroslav Stevanović, Dino Hotić, Haris Duljević.

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Luka Menalo, Kenan Kodro, Nemanja Bilbija.

Finci igraju pred svojom publikom, navijači očekuju trijumf. Svoja očekivanja od meča izneli su selektor Marku Kanerva, golman Lukas Hradecki i vezista Glen Kamara.

- Očekujem veliku podršku navijača sutra. Biće jako teško sutra jer ima dobrih reprezentacija i biće će veoma teško doći do tog prvog mesta koje vodi u Ligu "A" i baraž za EURO - rekao je Kanerva i prokomentarisao celokupnu grupu:

- Rumunija je favorit po FIFA rang listi. Mi smo tu negde sa Bosnom i Hercegovinom, a onda sledi Crna Gora koja takođe ima dobar tim. Ovo je teška grupa, sigurno će svaka selekcija osvojiti neke bodove, a nadam se da ćemo ih na kraju mi najviše osvojiti.

Lukas Hradecki, koji godinama sjajno brani za reprezentaciju i nemački Leverkuzen, smatra da će BIH biti izuzetno motivisana zbog poslednje utakmice u kojoj su Finci pobedili u Zenici sa 3:1.

Ipak, čuvar mreže misli da je njegova reprezentacija bolja i očekuje trijumf.

- Žele osvetu za zadnji susret kada smo pobedili u Zenici. Sigurno će biti dosta motivisani sutra, ali mislim da imamo bolji tim. Uveren sam da možemo da ih zaustavimo u ofanzivi i na kraju dođemo do pobede.

Glen Kamara spremno dočekuje predstojeće mečeve u Ligi nacija.

- Svi se radujemo početku Lige nacija. Imamo neke poznate protivnike, a neke ćemo tek upoznati. Čeka nas mnogo zanimljivih utakmica i nadamo se da ćemo ostvariti što bolje rezultate. Osećam se dobro. Imao sam sedmicu odmora pre dolaska na okupljanje i spreman sam za ove duele.

Ovo je jako težak meč za prognozu pa smo se odlučili na igru za golove s obzirom da je na prethodna dva međusobna susreta viđeno po četiri gola.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)