KO JE VLADAR KANARSKIH OSTRVA? Bitka za finale!

V.D.

04. 06. 2022. u 12:05

VEČERAS od 21 čas očekuje nas revanš meč baraža za plasman u najviši rang španskog fudbala.

КО ЈЕ ВЛАДАР КАНАРСКИХ ОСТРВА? Битка за финале!

Foto: Profimedia

Pre 3 dana na stadionu "Eliodoro Rodigez Lopez" videli smo totalnu dominaciju Las Palmasa koji posed lopte od čak 72% nije uspeo da materijalizuje. Današnji domaćin se mnogo ispromašivao na tom meču, imali su nekoliko stopostotnih prilika ali nisu uspeli da ih krunišu golom. Tenerife je imao dve šanse na meču, u prvoj su pogodili prečku da bi u 37.minutu bivši igrač omladinskih kategorija Reala iz Madrida, štoper Hoze Leon uputio ne toliko opasnu loptu koja je na putu ka golu zakačila defanzivca "žutih", promenila pravac i završila iza leđa golmana Alvara Valjesa. 

U nastavku meča ređale su se šanse ispred gola domaćih ali nakon poslednjeg sudijskog zvižduka rezultat je ostao isti kao i u 37.minutu.

U revanšu na svom "Gran Kanaria" stadionu Las Palmas će juriti gol zaostatka.

Oni su ekipa sa najboljom formom u regularnom delu prvenstva. Na poslednjih 11 mečeva u ligi slavili su čak devet puta, a imaju i pet uzastopnih pobeda.

Da su bili konstantni tokom sezone kao u poslednje vreme, lako bi obezbedili direktan plasman u Primeru, ovako su morali da se zadovolje četvrtom pozicijom sa osvojenih 70 bodova (11 manje od Valjadolida i Almerije koji su direktno izborili promociju).

Sa druge strane Tenerife je jako loše odigrao poslednja tri kola i ozbiljno se kockao sa plasmanom u doigravanje. Vezali su tri poraza, jedan od Eibara koji je najveći gubitnik ove sezone i ostala dva od slabijih ekipa poput Malage i Kartahene.

Pored očajne forme i samo jednog postignutog gola na tri meča, sreća je bila na njihovoj strani kao i u prvom meču protiv Las Palmasa i zbog kikseva direktnih rivala Đirone i Real Ovijeda ostali su u trci za plasman u najviši rang španskog fudbala u kome su poslednji put bili u sezoni 2009/2010.

Puleni trenera Luiz Miguel Ramiza zauzeli su petu poziciju na tabeli sa osvojenih 69 bodova, uz samo 37 primljenih golova na 42 utakmice, što ih čini drugom najboljom odbranom u ligi (odmah iza Almerije koja je prvenstvo završila na prvom mestu).

U dva ovosezonska ligaška susreta Las Palmas je oba puta bio uspešniji. Interesantno je da gosti nisu osetili slast pobede nad lokalnim rivalom na poslednjih osam utakmica ali su taj niz prekinuli pre tri dana kada je bilo i najvažnije.

"Udarna igla" domaćih svakako je dete i legenda kluba Džonatan Vieira koji je ove sezone postigao 14 golova, a bio je i pet puta asistent. On je više od pola svoje karijere proveo u ovoj ekipi, a prošlog leta se iz Kine vratio u klub u kome je ponikao kako bi ih "pogurao" ka višem rangu.

Ekipa trenera Garsije Pimijente, koji je sa velikim uspehom radio kao trener mlađih kategorija Barselone, ulazi silno motivisana u ovaj meč i sigurno želi da se osveti komšijama za nesrećni poraz.

S obzirom na formu pred kraj prvenstva i prikazano u prvom meču smatramo da će domaćin uspeti da nadoknadi gol prednosti a i da će verovatno slaviti već nakon 90 minuta.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,05)

TIP ZA HRABRIJE: 1&2+ (kvota 2,8)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba