KO ĆE SE PRIDRUŽITI TVENTEU? AZ juri zaostatak!

V.D.

29. 05. 2022. u 09:40

DANAS od 14.30 na "AFAS stadionu" u Alkmaru očekuje nas revanš meč baraža za Ligu konferencija.

КО ЋЕ СЕ ПРИДРУЖИТИ ТВЕНТЕУ? АЗ јури заостатак!

Foto: Profimedia

Novo uzbuđenje nas očekuje u duelu između AZ Alkmara i Vitesea. Gosti donose u Alkmar gol prednosti jer su pre tri dana slavili na svom stadionu sa 2:1.

Današnji gost je u polufinalu izbacio Utreht ukupnim rezultatom 4:3, dok je AZ Alkmar u drugom dvomeču bio bolji od Herenvena istim ukupnim rezultatom.

U prvom meču je viđena totalna dominacija AZ Alkmara koji su imali čak 63% posed lopte ali su zakazali u realizaciji i zato sa golom zaostatka dočekuju današnji meč.

Najveća "udarna igla" domaćih će biti svakako brzonogi belgijski napadač Loi Openda koji je takoreći sam savladao AZ pre tri dana kada je postigao odlučujući gol u 86.minuti a bio je i asistent za vodeći pogodak Tomasu Buitinku. Ovaj sjajni ofanzivac se čak 18 puta upisivao u listu strelaca tokom regularnog dela prvenstva i tako bio drugi strelac lige sa tri gola manje od sjajnog Sebastijana Halera iz Ajaksa.

Foto: Profimedia

Kod gostiju iz Alkmara su se tokom sezone istakli sjajni mladi napadači Jesper Karlson, čija se vrednost procenjuje na čak 14 miliona i Grk Vangelis Pavlidis, oni su zajedno postigli čak 31 gol. Šveđanin je uz to bio i drugi asistent lige, naravno, prvi je bio kapiten Ajaksa, naš Dušan Tadić. 

Nažalost, u narednoj sezoni samo će se jedna od ove dve ekipe naći u Ligi konferencija dok su prethodne sezone oba tima igrala ovo takmičenje, a što je još interesantnije, oba tima su i zaustavljena u istoj fazi, tačnije u 1/8 finala.

Vitese je poražen od rimske "vučice" dok su puleni trenera Paskala Jansena u dvomeču bili lošiji od Bode/Glimta koji je slavio sa ukupnim rezultatom 4:3.

"Žuto-crni" će kao i u polufinalu biti znatno oslabljeni jer im u sastavu neće biti čak tri standardna prvotimca (Jakob Rasmusen, Dominik Oroz i Maksimilijan Vitek), dok je kod gostiju upitan nastup sjajnog levog beka Ovena Vijndala koji nije igrao ni na prethodnom meču. 

Pred kraj prvenstva obe ekipe su igrale promenljivo, ali svakako je kvalitet na strani gostiju koji su i veliki favoriti za pobedu u ovom dvomeču po bukmejkerima.

AZ Alkmar iako je bio samo za jednu poziciju bolje plasiran u regularnom delu prvenstva upisao je čak 10 bodova više, a njegovi igrači su se upisivali u listu strelaca 22 puta više od njihovih večerašnjih rivala.

Smatramo da domaćin ima kvalitetniji tim i da će slaviti na ovom meču ali ako Belgijanac Openda bude imao svoj dan to će im znatno otežati posao.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,68)

TIP ZA HRABRIJE: 1&3+ (kvota 2,5)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)