BASKIJCI JURE EVROPU: Sevilja igra za publiku i čast

V.D.

22. 05. 2022. u 10:07 >> 14:26

U poslednjem kolu španske Primere večeras od 22 časa očekuje nas zanimljiv duel u kome se odlučuje poslednji putnik za Evropu.

БАСКИЈЦИ ЈУРЕ ЕВРОПУ: Севиља игра за публику и част

Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Sevilja je dobar deo sezone bila ravnopravni konkurent Realu iz Madrida u borbi za titulu. Izabranici Đulena Lopategija su poklekli i nakon eliminacije u 1/8 finala Lige Evrope od Vest Hema, sezona za njih je krenula nizbrdo.

Pokušavala je ekipa iz Andaluzije da još jednom uhvati priključak za vodećim Realom, ali bezuspešno. Nizale su se utakmice u kojima Sevilja nije pobeđivala, dok je Real svoju prednost uvećavao.

Nakon što je gradski rival Betis odigrao nerešeno protiv novog šampiona u prestonici, Sevilja je i zvanično izborila plasman u Top 4 španskog fudbala i na taj način ponovila prošlogodišnji uspeh.

I sledeće sezone na stadionu "Ramon Sančez Pishuan" gostovaće najbolji klubovi Evrope u okviru Lige Šampiona, jer je ekipa za koju nastupaju naši reprezentativci Gudelj i Dmitrović uspela da izbori plasman u to elitno klupsko takmičenje na starom kontinentu.

Bilbao je ove sezone pretrpeo mnogo neuspeha. Baskijci su poraženi u finalu Super kupa Španije od Reala iz Madrida. U Kupu Kralja poraženi su od Valensije u polufinalu.

Jedino što klubu iz Baskije u poslednjem kolu predstoji je borba za plasman u Ligu Konferencije. Viljareal gostuje na "Nou Kampu" i u slučaju da "žuta podmornica" bude poražena, a Bilbao pobedi Sevilju onda će biti sedmi na tabeli.

Atletik je u malo boljoj formi u odnosu na današnjeg domaćina. Treba istaći da Sevilja nije poražena na poslednjih pet susreta u domaćem prvenstvu. Serijom nerešenih rezultata Sevilja je sebe odavno udaljila od šampionske titule. Sa druge strane, dobrom formom u finišu sezone Bilbao je došao u priliku da sezonu okonča plasmanom u "najslabije" evropsko klupsko takmičenje, što bi za njih svakako predstavljalo uspeh, kada se uzme u obzir da ove sezone nisu učestvovali na evropskoj sceni.

U prvom delu sezone na "San Mamesu" slavila je Sevilja minimalnim rezultatom. Za domaće ovaj meč nema rezultatski značaj. Baskijcima je ovaj meč daleko važniji.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,9)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri