LIVERPUL SE UZDA U DŽERARDA: "Vukovi" kao zagrevanje za finale

V.D.

22. 05. 2022. u 08:54

U poslednjem 38. kolu engleske Premijer lige ekipa Liverpula dočekuje "bezbrižni" Vulverhemton.

ЛИВЕРПУЛ СЕ УЗДА У ЏЕРАРДА: Вукови као загревање за финале

FOTO: AP

Prvo od dva velika finala koje će Liverpul odigrati u narednih šest dana. Drugo je finalni meč Lige šampiona u Parizu protiv Reala iz Madrida .

Liverpul ne odustaje od četiri trofeja. Jirgen Klop kao i obično radi fantastičan posao na klupi tima sa "Enfilda".

"Crveni" su u dosadašnjem delu sezone već osvojili Liga kup i FA Kup, u oba navrata pobedivši na penale aktuelnog prvaka Evropa i sveta, Čelsi. Osvajanjem Premijer lige, Liverpul bi zaokružio jednu od najuspešnijih sezona u svojoj istoriji, a nemački stručnjak bi zasigurno postao jedan od najuspešnijih menadžera u istoriji Liverpula.

Bili su "vukovi" nadomak mesta koje vodi u neko od evropskih takmičenje. Portugalski stručnjak Bruno Laže i njegovi izabranici na poslednjih šest utakmica pretrpeli su čak četri poraza. Vulverhempton sezonu završava na osmom, eventualno devetom mestu, što je svakako bolji rezultat u odnosu na prošlu sezonu kada su bili trinaesti.

Foto: Profimedia

Tim sa "Molinju" stadiona u ovom trenutku nije u stanju da se kvalitetom i formom suprostavi velikom Liverpulu.

Oni su odigrali za svoje standarde uspešnu sezonu. Liverpul će biti oslabljen neigranjem Salaha i Van Dajka. Igrači koji su dali možda i najveći doprinos uzdizanju tima iz grada Bitlsa će odmarati kako bi bili spremni za veliko finale u "gradu svetlosti".

U prvom delu sezone u gostima je Liverpul slavio kasnim golom Origija u 94. minutu. Loša forma "vukova" nagoveštava da će "redsi" ovog puta imati lakši zadatak.

Uloga apsolutnog favorita na ovom meču sa pravom je pripala Liverpulu. Oni će verovatno ostvariti još jedan trijumf, i za to vreme osluškivaće vesti sa "Etihada" gde Mančester siti lider na tabeli dočekuje Aston Vilu koju trenira legenda tima sa "Enfilda", Stiven Džerard.

U slučaju da "građani" kiksnu, a Liverpul pobedi, titula se seli na "Enfild".

Liverpul juriša na dvadesetu titulu, čime bi se izjednačio sa najvećim rivalom Mančester junajtedom.

NAŠ TIP: 1&3+ (1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024