KO ĆE DO TROFEJA? Lajpcig i Frajburg za istorijski prvenac

Novosti online

21. 05. 2022. u 11:39

VEČERAS od 20 časova u Berlinu se igra finale nemačkog kupa

КО ЋЕ ДО ТРОФЕЈА? Лајпциг и Фрајбург за историјски првенац

FOTO: AP

Na „Olimpijskom“ stadionu u Berlinu za ulazak u istoriju bore se Lajpcig i Frajburg. Ni jedan ni drugi tim u svojim vitirnima do sada nemaju nijedan trofej Kupa Nemačke, štaviše „bikovima“ bi eventualna pobeda donela prvi pehar u istoriji kluba.

Tim sa Istoka Nemačke osnovan je 2009, dva puta dosad su gubili finalne mečeve 2019. od Bajerna (3:0), i prošle godine od Borusije Dortmund (1:4). Sa druge strane, ovo će Frajburugu biti prvo finale Kupa u njegovoj 118 godina dugoj istoriji kluba.

Četa Kristijana Štrajha u poslenje vreme igra ultra ofanzivan fudbal. U poslednjih deset mečeva, na čak devet je padalo tri i više gola, dok je na osam uz to viđen i tip GG. Njegov kolega na klupi Lajpciga, Domeniko Tedesko, takođe je usmeren ka napadačkoj filozofiji fudbala, pa je tako od poslednjih sedam utakmica „bikova“, u pet viđeno 3+.

Ipak, kada se pogledaju međusobni susreti, čak tri od pet prethodnih završavala su se identičnih rezultatom – 1:1. Treba napomenuti da su obe ekipe kvalifikovale za evropska takmičenja preko Bundeslige, Lajcig u LŠ, a Frajburg u LE, pa niko neće imati dodatni pritisak sa te strane. Tvrda utakmica ne bi bila iznenađenje obzirom da se oba tima bore da ispišu nove stranice klupske istorije.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,9)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TIP PREDLAŽE – JAPAN 1: Kobe se gosti