SPEKTAKL U ANDALUZIJI! Kostić cilja prvi trofej i Ligu šampiona

Novosti online

18. 05. 2022. u 08:27

AJNTRAHT iz Frankfurta i Glazgov Rendžers se večeras od 21 čas sastaju u Sevilji na stadionu "Ramon Sančes Pishuan" u borbi za krunu Lige Evrope i mesto u eliti!

СПЕКТАКЛ У АНДАЛУЗИЈИ! Костић циља први трофеј и Лигу шампиона

FOTO: Tanjug

Borba za prvi evropski trofej ove sezone između nemačkog i škotskog predstavnika! Biće to borba za našeg Filipa Kostića da osvoji prvi pehar u karijeri, ali i da se nemački sastav plasira direktno u grupnu fazu Lige šampiona naredne sezone, budući da su u Bundseligi momci iz Frankfurta zauzeli tek 11. poziciju i samim tim nisu izborili mesto u jednom od tri kontinentalna takmičenja sledeće sezone.

Krajnje neočekivano finale nas očekuje na stadionu „Ramon Sančez Pishuan“ u borbi za zvanje šampiona drugog po jačini UEFA takmičenja.

Rendžers je izbacio favorizovani Lajpcig u polufinalu, pre toga bio bolji od Brage, Crvene zvezde i Dortmunda, pa će igrati drugo finale Lige Evrope u istoriji, pošto su isto učinili 2008. godine kada je od njih bio bolji ruski gigant iz Sankt Peterburga Zenit.

Ni Ajntrahtov put do bitke za krunu nije bio ništa manje trnovit. Padali su redom Betis, Barselona, pa Vest Hem, tako da je sastav iz Frankfurta došao u priliku da se prvi put posle 40 godina bori za pehar Lige Evrope, pošto su 1980. osvojili tadašnji Kup UEFA.

Škoti i Nemci nikada pre nisu odigrali međusobni duel u finalu, susret u Sevilji biće im prvi u istoriji. Za oba od velike važnosti, pošto je Rendžers u domaćem prvenstvu završio na drugoj poziciji, iza najvećeg rivala Seltika, dok je Ajntraht na sredini tabele u Nemačkoj i ima priliku da unese malo boje u inače sivu sezonu.

Ajntraht je za vikend odrigrao nerešeno sa Majncom. Rezultat na semaforu je bio 2:2. Nemci će sudarom sa Rendžersom i zvanično okončati ovu sezonu. Što se tiče „policajaca“ iz Glazgova, oni su prethodnog vikenda gostovali u Edinburgu, gde su ubedljivo savladali Harts sa rezultatom 3:1.

Oba tima igraju promenljivo u poslednje vreme, sa toplo-hladnim rezultatima. Ni jedni ni drugi ne važe za napadačke supersile, kao ni za defanzivne gigante, tako da bi sasvim realno bilo da se iščekuju golovi.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,9)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ORLIĆIMA IZMIČE LIGA ŠAMPIONA: Kriza traje od početka decembra