LIVERPUL NEMA PRAVA NA KIKS: "Redsi" napadaju Sautempton bez dva ključna igrača

Novosti online

17. 05. 2022. u 13:48

NEĆE biti lako gostima, u meču sa Čelsijem na "Vembliju" povredili su se Muhamed Salah i Virdžil van Dajk.

ЛИВЕРПУЛ НЕМА ПРАВА НА КИКС: Редси нападају Саутемптон без два кључна играча

FOTO: Tanjug/AP

Nakon osvajanje FA kupa fudbaleri Liverpula se okreću obavezama u Premijer ligi. Kaznena ekspedicija Jirgena Klopa gostuje Sautemptonu u poslednjem susretu 37. kola i nemaju prava na grešku. Naime, slavni klub sa "Enfilda" i dalje sanja odbranu titule, a ukoliko večeras od 20.45 ne stignu do trijumfa, Mančester siti postaće novi šampion.

"Redsi" igraju sezonu iz snova, već dva trofeja su dodata u bogatu vitrinu (Liga kup, FA kup), dok su u opticaju još dva. Plasman u finale Lige šampiona je obezbeđen, dok je borba za tron u domaćem šampionatu najneizvesnija. "Građani" imaju četiri boda više pred poslednju utakmicu u sezoni, međutim, ukoliko ekipa iz grada "Bitlsa" slavi na "Sent Merisu" razlika će praviti samo jedan bod.

Neće biti lako gostima, u meču sa Čelsijem na "Vembliju" povredili su se Muhamed Salah i Virdžil van Dajk. Egipćanin je zamenjen u ranoj fazi utakmice, činilo se zbog problema sa preponama. Kapiten je meč završio pred početak produžetaka.

FOTO: EPA

- Razgovarao sam sa njima posle utakmice, obojica su zaista dobro. Ono što sada znamo je da nije ništa ozbiljno, ali svako neće igrati u utorak. Mislim da će sve biti dobro - rekao je posle utakmice Jirgen Klop.

Ako je suditi po izjavama menadžera, ne radi se o ozbiljnim povredama. Van Dajk je to donekle i potvrdio pobedničkim plesom u svlačionici. Ipak, nemački stručnjak, po svemu sudeći, neće ništa rizikovati.

FOTO: AP/Tanjug

- Proverićemo. Osetio sam nelagodu još u prvom poluvremenu kada sam se istegnuo. Kao neko štipanje iza kolena. Ali nastavio sam da igram. Na kraju nisam smeo da rizikujem, timu je potrebno da sve bude u redu, a svi imamo veliko poverenje u Matipa. Nadam se da će sve biti dobro - istakao je sam Van Dajk posle meča.

Što se Sautemptona tiče, "sveci" su posle teške borbe obezbedili opstanak u eliti. Sa njima se nikada ne zna, jedan dan zasijaju kao tim koji "puca" na visok plasman, već na sledećoj utakmici liče na ekipu iz donjeg dela "Čempionšipa". 

Nema sumnja da će Liverpul krenuti ofanzivno od prvog sudijskog zvižduka. Upravo zbog toga prednost dajemo "redsima" uz dva do šest golova na meču.

NAŠ TIP 2&2-5 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREDLOZI ZA GOLOVE: Tip izdvaja - vi birate