BITKA ZA "VEMBLI": Ko će zaigrati u najskupljoj utakmici?

V.D.

13. 05. 2022. u 14:21

VEČERAS od 20.45 na "Kenilvort roudu" domaći Luton će dočekati popularne "terijere" iz Hadersfilda u okviru polufinala plej-ofa za popunu Premijer lige.

БИТКА ЗА ВЕМБЛИ: Ко ће заиграти у најскупљој утакмици?

Foto: Profimedia

"Šeširdžije" iz okoline Londona igraju svoju najbolju sezonu u istoriji i došli su na dva koraka do plasmana u elitni rang engleskog fudbala. Do pre samo osam godina Luton je bio član konferencije. 

Ekipa koja je poznata po tome što samo jedan igrač ne dolazi sa "Ostrva" je u regularnom delu prvenstva zauzela šestu poziciju i tako zakazala dvomeč sa trećeplasiranim "terijerima". 

Za ovaj istorijski plasman pored prvog strelca ekipe, napadača Adebajoa koji je postigao 16 golova u sezoni, svakako je najzaslužniji velški stručnjak Nejtan Džons kome je to drugi mandat u klubu nakon kratke "avanture" u Stouk sitiju. 

Foto: Profimedia

Bivši fudbaler Numansije, Brajtona i Jeovila je preuzeo klub prošle sezone i polako sklapao kockice i u 2022. godini napravio tim koji pretenduje na Premijer ligu. EFL nije ostao imun na rezultate ovog menadžera i proglasio ga je za najboljeg u ovoj sezoni. 

Gosti iz Hadersfilda su odigrali sjajno drugi deo prvenstva i obezbedili "pol poziciju" u plej-ofu. Jedan od najzaslužnijih za to je bio prvi strelac ekipe Deni Vord koji je postigao 14 golova.

Zanimljivo je da su "terijeri" poslednji put u Premijer ligu ušli baš preko doigravanja kada su u finalu 2017. godine savladali Reding. Na tom meču je blistao ljubiteljima fudbala u našoj zemlji dobro poznati Radživ van La Para. 

Sezonu 2017/2018. su odigrali solidno i završili na 16. poziciji, da bi već u narednoj overili kartu za povratak u Čempionšip u kome nisu imali zapažene rezultate u prethodne dve sezone. 

Hadersfild je po prognozama bukmejkera favorit u ovom dvomeču, ali svakako Luton se neće predati bez borbe, naročito ne na svom terenu.

Foto: Profimedia

U tekućoj sezoni na "Kenilvort roudu" su odigrali bez golova, dok su na svom "Džons Smit stadionu" puleni mladog trenera Karlosa Koberana slavili sa 2:0.

Gosti će na ovom meču biti oslabljeni. U timu zbog povrede neće biti Metju Person, standardni centralni defanzivac i zanimljivo bivši igrač Lutona. Pored navedenog, u protokolu neće biti ni odlični mladi veznjak Luis O'Brajen i brzonogi velšanin Sorba Tomas.

Verujemo da će kalkulisati i jedni i drugi. Ulog je veliki, a ovo će biti tek prvo poluvreme dvomeča. Očekujemo tvrd meč sa malo golova. 

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024