PARNI VALJAK ZA NASTAVAK EVROPSKE BAJKE: Partizan - Fejenord

V.D.

10. 03. 2022. u 12:50

CRNO-BELI na svom stadionu u Humskoj 1 večeras od 18.45 dočekuju holandskog velikana u okviru 1/8 finala Lige konferencija

ПАРНИ ВАЉАК ЗА НАСТАВАК ЕВРОПСКЕ БАЈКЕ: Партизан - Фејенорд

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Naš predstavnik igra odličnu sezonu i u poslednjih devet mečeva ima osam pobeda u svim takmičenjima. 

Partizan je u prethodnoj rundi savladao prašku Spartu ukupnim rezultatom 3-1 i tako sebi obezbedio dvomeč sa Holanđanima. 

Crno-beli igraju odlično u domaćem prvenstvu i zauzimaju prvu poziciju, poraženi su samo od Crvene zvezde u "Večitom derbiju", ali i dalje imaju prednost od dva boda.

Gosti iz Roterdama se nalaze na trećoj poziciji Eredivizije i teško da mogu ugroziti vodeći dvojac. Četvrtoplasirani AZ Alkmar zaostaje za njima svega jedan bod i u nastavku prvenstva ih očekuje borba za treće mesto. 

FOTO: EPA

Fejenord je rutinski odradio posao u Grupi E Lige konferencija gde su zauzeli prvu poziciju sa skorom od četiri pobede i dva remija i iza sebe ostavili Spartu iz Praga, Union Berlin i Makabi Haifu.

Srpski predstavnik će imati tu sreću da najbolji strelac tima iz Roterdama Gus Til neće moći da nastupi večeras zbog suspenzije, a čak je neizvestan i nastup drugog strelca ekipe Linsena.

Naš Stefan Maletić koji radi kao pomoćni trener u NEC Najmegenu je za "Tip" rekao: 

"Fejenord je jedna napadačka ekipa, igraju sa dosta centaršuteva i dosta šutiraju van 16 metara. Bekovi često znaju da se ubace u vezni red, ali kad izgube loptu protivnik ima priliku da iz kontre postigne gol jer su im štoperi malo sporiji i slabiji u igri jedan na jedan". 

Maletić smatra da se ekipa iz Roterdama slabije snalazi kada protivnik igra u formaciji 5-4-1.

Foto: Profimedia

U sastavu ni večeras neće biti Ljubomir Fejsa i Danilo Pantić, ali će Jojić, Menig, Rikardo, Natho, Marković i ostali puleni trenera Aleksandra Stanojevića dati sve od sebe da pred svojim navijačima naprave što bolji rezultat i nastave svoju evropsku bajku.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024