BORBA ZA PRVI TROFEJ U SEZONI: Susret dva velika rivala!

Novosti online

09. 07. 2022. u 11:20

Večeras od 18 časova očekuje nas borba za trofej namenjen osvajaču Super Kupa Rusije između Zenita i Spartaka.

БОРБА ЗА ПРВИ ТРОФЕЈ У СЕЗОНИ: Сусрет два велика ривала!

FOTO: AP/Tanjug

U većini zemalja, nedelju dana pre početka prvenstva, po tradiciji se igraju Superkupovi. Iako se u većini slučajeva tretira kao pripremni meč, sigurno je i da ima svoju draž jer uvek ostaju zapisani osvajači trofeja. Stoga će u subotu (18.00) snage odmeriti šampion Premijer lige Rusije Zenit i osvajač Kupa, Spartak Moskva.

Prednost je na strani sastava Sergeja Semaka, jer će utakmicu odigrati na domaćem terenu, na svom velelepnom stadionu u Sankt Peterburgu.

Osim toga, Zenit je jedan od najvećih favorita za osvajnje prvenstva, a tim iz prošle godine je uglavnom sačuvan, uprkos tome što je FIFA zbog situacije u Ukrajini omogućila fudbalerima da neometano napuste klubove. To se ne može reči za Spartak, koga su napustili mnogi stranci ali i dalje su najbolji igrači kao što su Holanđanin Kvinsi Promes, Viktor Mozes, sjajni jamajčanin Šamar Nikolson i drugi.

Kao veliko pojačanje stigao je Martins Pereira iz Jang Bojsa tačnije moskovski klub ga je otkupio nakon pozajmice i on je ostao u prestonici Rusije.

U pripremnom periodu Zenit je slavio četiri puta na isto toliko mečeva. Doduše dve su bile nakon izvođenja penala. Poslednja provera za ekipu Sergeja Semaka bila je protiv srpskog šampiona Crvene Zvezde kada su slavili sa 2:1.

Sa druge strane tim iz Moskve je je odigrao tri efikasna meča gde je dva puta slavio i jednom odigrao nerešeno protiv Alanije iz Vladikavkaza(2:2)

Kada se pogledaju i međusobni susreti, Zenit je u psihološkoj prednosti, jer su Moskovljani poslednji put pobedili ekipu iz Sankt Peterburga u takmičarskom susretu još 2017. (3:1) i 2019. u prijateljskom (3:0). Kada se pogledaju okršaji u prethodne dve godine, tip GG je siguran. Na poslednjih pet mečeva tresle su se mreže oba tima, a na tri u kombinaciji sa GG viđeno tri i više golova. Posebno navijači Spartaka po zlu pamte meč iz prvog dela sezone u Premijer ligi Rusije, kada je Zenit upravo na svom stadionu pregazio crveno-bele sa 7:1.

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna