DRAGAN ŽILIĆ GOLMAN I U 50: Bilefeld beži od opasne zone

Novosti online

08. 01. 2022. u 11:09

Bivši čuvar mreže: Kikinde , Sartida, Rijeke.., prognozira mečeve najjače lige Nemačke.

ДРАГАН ЖИЛИЋ ГОЛМАН И У 50: Билефелд бежи од опасне зоне

foto: EPA

18. KOLO:

Leverkuzen – Union Berlin      1

FRAJBURG – BILEFELD      3+, 2

Grojter – Štutgart 2

Hofenhajm – Augzburg  1&2+

Lajpcig – Majnc   1

AJNTRAHT – DORTMUND  2

Herta – Keln         X

Bohum – Volfzburg       2

Spisak saradnika iz Nemačke „Tip“ je proširio imenom Dragana Žilića. Bivši golman: Vojvodine, Sartida, Rijeke.., svojim odbranama uspeo je da izbori i mesto u dresu reprezentacije SCG. Iako je nedavno ušao u 48.  godinu, Žilić ne pomišlja da „baci“ rukavice i ode u penziju.  Na zalasku pete decenije života, stasiti kikinđanin sa ponosom nosi ime prvog golmana Švarcenbaha, člana nemačke šeste lige. Žile je deset godina stariji od svog trenera, a čak duplo, od kolege koji bi trebalo da mu bude dostojna zamena. Od tog iskustva koje kipi,  mogli bismo i mi nešto da naučimo i naplatimo. 

- Znam da u Srbiji postoji list specijalno namenjen kladiocima, ali pošto ne zalazim na takva mesta, imao sam priliku samo nekoliko puta da ga prelistam – iskreno će Žilić.

Znači, od novogodišnjeg broja Tipa, okrećete novi list?

- Ne, moje mesto je između stativa, i ja se mog posla držim. Naravno, tu sam, ako mogu nekako da pomognem.

Nekoliko naših igrača nastupa u najjačoj ligi Nemačke, ali zbog silnih obaveza često ne uspevamo da ih kontaktiramo. Vi ste tu, da ih zamenite, bar savetom.

 - Leverkuzenu, a smatram i Lajpcigu, pauza u prvenstvu je došla kao naručena. Pobedu dugo nemaju ni jedni ni drugi. Verujem da je trenutak, da na svojim terenima vrate formu, protiv Union Berlina, odnosno Majnca.

Koje parove izdvajate u sigurne?

- Na startu sezone, Bilefeld je po mom ubeđenju, uz Grojter bio jedini kandidat za ispadanje. Međutim, kako je prvenstvo odmicalo, igra je nadolazila i iz kola u kolo  izgleda mnogo bolje. Sada, niko iz lige ne može da mu preti, pa ni Frajburg. Verujem da bi njihov meč morao da se završi goleadom. Izdvajam 3+, a za one nešto smelije „čistu“ dvojku. Pobedu na strani očekujem i od Dortmunda, čija forma baš nije bajna. „Milioneri“ su klasa, i kao takvi, ne bi smeli toliko da greše u odbrani.

 Štutgart i Volfsburg su takođe dvojke, ali se ne usuđujem da ih izdvojim – rekao je Dragan Žilić, u prvom javljanju redakciji Tipa.

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna