ZAISTAVITE NASILJE I OBNOVITE PREGOVORE: U Novom Pazaru održan skup podrške narodu Palestine (FOTO)

N. KOČOVIĆ

15. 05. 2021. u 16:53

NEKOLIKO stotina građana Novog Pazara okupilo se u centru grada kako bi izrazili solidarnost sa narodom Palestine i zatražili da se što pre zaustavi nasilje u pojasu Gaze i obnove mirovni pregovori dve sukobljene strane.

ЗАИСТАВИТЕ НАСИЉЕ И ОБНОВИТЕ ПРЕГОВОРЕ: У Новом Пазару одржан скуп подршке народу Палестине (ФОТО)

Foto: N. Kočović

Okupljeni su nosili zastave Palestine i transparente sa natpisima “Sloboda za Palestinu”, “Sačuvajmo Palestinu”, “Stop ubijanju dece”, “Novi Pazar je uz Palestinu” i “Stop izraelskom progonu Palestinaca”.

Skup, pod nazivom “Stop izraelskoj brutalnosti i arapskoj nesolidarnosti prema palestinskom narodu”, organizovala je Sandžačka demokratska partija, a prisustvovali su mu najviši funkcioneri te stranke, među kojim i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Odbornica SDP-a u Skupštini Novog Pazara Emira Kolašinac pročitala je proglas u kojem je pozvala sve aktere na geopolitičkoj sceni da učine sve kako bi se što pre obnovili pregovori, zaustavilo nasilje i zaštitili životi civila, a naročito dece.

- Pozivamo Sjedinjene Američke Države da izbalansiraju pristup prema obema stranama, a arapske zemlje da ne zabijaju glavu u pesak i ne okreću leđa Palestincima zarad svojih kratkoročnih ekonomskih i političkih interesa. Pozivamo sve ljude da izraze solidarnost sa narodom Palestine, dignimo glas, jer treba biti tih kada deca spavaju, a ne kada umiru – kazala je Kolašinac.

Skup je protekao mirno i bez ikakvih incidenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)