ZAISTAVITE NASILJE I OBNOVITE PREGOVORE: U Novom Pazaru održan skup podrške narodu Palestine (FOTO)

N. KOČOVIĆ

15. 05. 2021. u 16:53

NEKOLIKO stotina građana Novog Pazara okupilo se u centru grada kako bi izrazili solidarnost sa narodom Palestine i zatražili da se što pre zaustavi nasilje u pojasu Gaze i obnove mirovni pregovori dve sukobljene strane.

ЗАИСТАВИТЕ НАСИЉЕ И ОБНОВИТЕ ПРЕГОВОРЕ: У Новом Пазару одржан скуп подршке народу Палестине (ФОТО)

Foto: N. Kočović

Okupljeni su nosili zastave Palestine i transparente sa natpisima “Sloboda za Palestinu”, “Sačuvajmo Palestinu”, “Stop ubijanju dece”, “Novi Pazar je uz Palestinu” i “Stop izraelskom progonu Palestinaca”.

Skup, pod nazivom “Stop izraelskoj brutalnosti i arapskoj nesolidarnosti prema palestinskom narodu”, organizovala je Sandžačka demokratska partija, a prisustvovali su mu najviši funkcioneri te stranke, među kojim i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Odbornica SDP-a u Skupštini Novog Pazara Emira Kolašinac pročitala je proglas u kojem je pozvala sve aktere na geopolitičkoj sceni da učine sve kako bi se što pre obnovili pregovori, zaustavilo nasilje i zaštitili životi civila, a naročito dece.

- Pozivamo Sjedinjene Američke Države da izbalansiraju pristup prema obema stranama, a arapske zemlje da ne zabijaju glavu u pesak i ne okreću leđa Palestincima zarad svojih kratkoročnih ekonomskih i političkih interesa. Pozivamo sve ljude da izraze solidarnost sa narodom Palestine, dignimo glas, jer treba biti tih kada deca spavaju, a ne kada umiru – kazala je Kolašinac.

Skup je protekao mirno i bez ikakvih incidenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede