DVE IZUZETNE IZLOŽBE "ART TIMA": Novoosnovana fotogrupa iz Paraćina uspostavila saradnju sa kineskim FK "Megrez" iz Pekinga

Z. Rašić

15. 05. 2021. u 16:14

NAJMLAĐI foto-klub u Paraćinu, „Art tim“, priključio se manifestaciji „Muzeji za 10“ organizacijom čak dve izuzetne izložbe uz podršku Opštine, Biblioteke „Dr Vićentije Rakić“, Zavičajnog muzeja, Kulturnog centra i Nacionalnog parka „Kilijske planine“ iz Kine.

ДВЕ ИЗУЗЕТНЕ ИЗЛОЖБЕ АРТ ТИМА: Новооснована фотогрупа из Параћина успоставила сарадњу са кинеским ФК Мегрез из Пекинга

Foto: Z. Rašić

Na prelepom trgu ispred gradske Biblioteke otvorena je zajednička izložba „Bratstvo“ umetničkih fotografija „Art tima“ i FK „Megrez“ iz Pekinga, koji je jedan od najvećih kineskih klubova, a sa kojim su agilni paraćinski fotografi nedavno uspostavili saradnju.

Kako kaže Bojan Petrović, „Art tim“ je kao dobar domaćin članovima gostujućeg kluba dao prednost što se broja izloženih radova tiče, tako da na desetak panoa na trgu preovlađuju fotografije stvaralaca iz Kine – zadivljujući detalji iz prirode i životinje.

Druga izložba postavljena je desetak metara dalje - u holu gradske Biblioteke. Postavku čine fotografije mladog Aleksandra Stojanovića iz Zabrege, kod Paraćina, koga je „Art tim“ prepoznao kao perspektivnog autora. Izložba nosi naziv „inSTO“ i realizovana je u saradnji sa Bibliotekom „Dr Vićentije Rakić“.

Obe postavke sinoć je otvorio predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević, a Paraćincima će biti dostupne tokom maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)