PROMET NA PIJACAMA MANJI ZA ŠEST ODSTO: U Somboru održan sastanak predstavnika pijačnih uprava gradova iz cele Srbije

J.L.

23. 04. 2021. u 17:19

SASTANAK Poslovnog udruženja „Pijace Srbije“ održan je danas u Somboru, u okviru kog je održana redovna sednica skupštine udruženja na kojoj je učestvovalo 19 predstavnika pijačnih uprava gradova iz cele Srbije.

ПРОМЕТ НА ПИЈАЦАМА МАЊИ ЗА ШЕСТ ОДСТО: У Сомбору одржан састанак представника пијачних управа градова из целе Србије

Foto: Novosti

Kako je istakao Savo Duvnjak, izvršni direktor Poslovnog udruženja „Pijace Srbije“, jedan od glavnih  ciljeva sastanka je dogovor o prioritetima na kojima će raditi sve pijačne uprave.

- Radili smo jedno veliko istraživanje, to je sad već drugo od početka pandemije, o poslovanju preduzeća koja se bave pijačnom delatnošću u Srbiji, na poprilično velikom uzorku od oko 40 pijačnih uprava koje imaju više od 50 odsto tržišnog udela u Srbiji.

Što se statističkih pokazatelja tiče, promet na pijacama prošle godine  je pao za 6,3 odsto što je nesumnjivo neposredna posledica pandemije, jer kao što znate pijace u proseku u Srbiji prošle godine nisu radile najmanje 30 dana – istakao je Duvnjak.

-  Imamo i evidentiranih padova kada je u pitanju iskorišćenost kapaciteta i kada je u pitanju procenat naplate jednog dela pijačnih uprava, koji naravno osciliraju u zavisnosti od grada do grada, i to su pokazatelji o kojima ćemo svakako razgovarati analizirati ih i pokušati da se pripremimo za ono što nas u budućnosti očekuje.

Posle sastanka koji je održan u zgradi Županije, predstavnici pijačnih uprava obišli su somborsku pijacu „U lancima“ čija rekonstrukcija je završena početkom godine.

                                 

           

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAVIČAJ MU BIO SVETINJA: Umro Milenko Zebić (74), višegodišnji direktor u „Viskozi“