CRVENI KRST PONOS GRADA: U Zrenjaninu potpisan sporazum o saradnji

B.Grujić

19. 04. 2021. u 16:58

ALEKSANDRA Tanasijević sekretar Crvenog krsta Zrenjanina i Saša Santovac, zamenik gradonačelnika, potpisali su sporazum o saradnji i međusobnim pravima, obavezama i nastavaku uslovnog, neometanog i kontinuiranog rada Crvenog krsta na teritoriji Zrenjanina.

ЦРВЕНИ КРСТ ПОНОС ГРАДА: У Зрењанину потписан споразум о сарадњи

Foto: Grad Zrenjanin

- Potpisivanjem sporazuma nastavljamo saradnju za dobrobit sugrađana, kojima Crveni krst pruža pomoć, a usluge toplog obroka narodne kuhinje trenutno koristi njih 260, dok su za 340 porodica obezbeđeni lanč paketi - kaže Aleksandra Tanasijević, uz napomenu da se jedan od glavnih segmenata sporazuma odnosi na obezbeđenje adekvatnog, dostupnog i bezbednog prostora koji će služiti kao uslužni centar, distibucioni punkt i magacinski prostor za prihvat humanitarne pomoći, na prostoru nekadašnje gradske pijace, u Ulici Miroslava Tirša.

Inače, kako je naglašeno, grad Zrenjanin je u protekle četiri godine  izdvojio 900 miliona dinara za različite vidove socijalne pomoći, a u ovoj godini je za tu namenu opredeljeno 220 miliona dinara.

- Volonteri Crvenog krsta uvek su tu kada su potrebni, a organizacija ima obavezu da vodi računa o našim ugroženim sugrađanima, pa smo sada saradnju podigli na viši nivo i obezbedili prostor koji Crveni krst u narednom periodu treba da koristi za potrebe narodne kuhinje - istakao je Saša Santovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)