MEŠTANI ŠURJANA VIŠE OD 50 SATI BEZ VODE: Ozbiljna havarija na glavnom bunaru za snabdevanje vodom

B. G.

17. 04. 2021. u 15:00

OZBILjNA havarija na glavnom bunaru za snabdevanje vodom stanovnika sela Šurjan, u opštini Sečanj kod Zrenjanina i dalje zadaje glavobolju dežurnim ekipama Javno komunalnog preduzeća u Sečnju, koji uz pomoć kolega iz Novog Sada, pokušavaju da izvuku upalu pumpu sa komplet cevima u bunar.

МЕШТАНИ ШУРЈАНА ВИШЕ ОД 50 САТИ БЕЗ ВОДЕ: Озбиљна хаварија на главном бунару за снабдевање водом

FOTO: Spaso Mladenovski

Ideja je da se u pomenuti bunar spusti manja pumpa i ustanovi se kako radi i koliko vode bi mogla da pumpa, ali sve to traje i uzima vreme, a meštani Šurjana, već više od 50 sati su bez vode u svojim domovima.

FOTO: Spaso Mladenovski

Predsednik opštine Sečanj, Predrag Rađenović, nakon obilaska terena, istakao je da je lokalna samouprava meštanima poslala 100 šestolitarskih balona vode za piće i da su u saradnji sa  Vatrogasnom službom obezbeđene cisterne sa tehničkičkom vodom.

- Učinićemo sve da meštanima u najkraćem roku obezbedimo nesmetano snabdevanje vodom, a u pripremi je tehnička dokumentacija za bušenje novih bunara u Šurjanu i Neuzini - naglasio je Rađenović, uz apel meštanima da budu strpljivi.

FOTO: Spaso Mladenovski

- Kod nas u selu postoje tri hidrofora i dve česme sa pitkom vodom, koje koristi dvadesetak kuća sa velikim brojem krava i ostalih životinja koje gaje, pa je to donekle olakšavajuća okolnost u ovoj, nimalo prijatnoj situaciji - kaže Ljubinka Terek, meštanka Šurjana, uz napomenu da se i ostali snalaze i balonima nose vode i poje stoku.  

FOTO: Spaso Mladenovski

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)