JOVANOVIĆ ODRŽAO REČ: Novi predsednik opštine LJubovija zaslužan što kraj neće dobiti svoj "Skadar na Bojani"

V.Mitrić

13. 04. 2021. u 14:08

PREDSEDNIK opštine Ljubovija Milan Jovanović, nakon stupanja na funkciju prilikom izlaganja svog programa rada, obećao je da će rešiti i pitanje neizgrađene stambeno-poslovne zgrade, u naselju Vagana, čija izgradnja je započeta 1992. godine, a obustavljena davne 2004. godine, neku vrstu ovdašnjeg „Skadra na Bojani“.

ЈОВАНОВИЋ ОДРЖАО РЕЧ: Нови председник општине Љубовија заслужан што крај неће добити свој Скадар на Бојани

FOTO: V. Mitrić

- Da bi se dodatno motivisali mladi lekari, profesori i drugi kadrovi za koje znamo da će nam nedostajati u narednom periodu, jedan od prvih koraka je da se obezbede kadrovski stanovi, kojima bismo pokušali da privučemo mlade stručnjake da rade u našoj sredini.

Plan je da se nedovršena zgrada u Vaganu otkupi i pređe u vlasništvo Opštine Ljubovija - rekao je nakon inaguracije Jovanović, koji je i održao reč.

FOTO: V. Mitrić

Posle višegodišnjeg propadanja stambeno - poslovne zgrade čiju izgradnju su započeli fabrika " Plastika- duvana ambalaža" ( sada u stečaju) sa učešćem 19 odsto, rudnik olova i cinka "Veliki Majdan" doo, sa učešćem 1 odsto, i opština Ljubovija (nekadašnji fond solidarne stambene izgradnje) 80 odsto, kupila je opština Ljubovija.

Oština je sa Agencijom za stečaj Beograd i rudnikom “Veliki Majdan“ ugovorila otkup suvlasničkih delova i isplatila sve što je trebalo, tako da je postala vlasnik stambeno poslovnog objekta. Sada sledi nastavka i završetak radova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna