SVI SU ZBRINUTI: Gradonačelnica Niša, posle požara kod Građevinske škole -nema povređenih, nađen smeštaj za porodice

J. Ć.

08. 04. 2021. u 23:35

U POŽARU u ulici Aleksandra Medvedeva koji je buknuo večeras oko 19:40 izgoreo je montažni objekat u kojem je živelo deset porodica. Svi su na vreme evakuisani, povređenih nema, a pričinjena šteta je velika.

СВИ СУ ЗБРИНУТИ: Градоначелница Ниша, после пожара код Грађевинске школе -нема повређених, нађен смештај за породице

Foto: J.Ćosin

Bez krova nad glavom ostalo je četrdesetak ljudi, među kojima ima i dece.

Grad je obezbedio privremeni smeštaj za ljude koji su ostali bez svojih domova, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je kazala da će se već od sutra razmatrati trajno rešenje.

- Ono što smo mogli urgentno da uradimo to je da, one ljude koji nemaju gde noćas, smestimo smo u Sigurnu kuću, a napravili smo mesta i u Prihvatilištu koje je u ovom trenutku prepuno. Kao alternativu ostavili smo Romski kulturni centar. Ljudima smo pomogli na taj način da ih noćas zbrinemo i dogovorili sa policijom i vatrogascima da ostanu ovde do jutra. Sutra ćemo na terenu videti šta je ostalo od njihovih domova i razmotriti na koji način možemo trajno da im pomognemo. Ovde im povratka nema, a kako ćemo narednih dana, videćemo. Grad ima stanove koji su predviđeni za socijalno stanovanje i gledaćemo da ih zbrinemo. Ono što je najbitnije ti ljudi neće ostati na ulici kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Brzom intervencijom vatrogasaca sprečeno je širenje vatre na susedne objekte.

„Ekipa je stigla za pet minuta od trenutka poziva. U gašenje požara uključeno je 18 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila. Priključile su nam se i dve ekipe Vojske Srbije koje se nalaze u blizini. Evakuisano je šest stanara iz objekta koji je zahvaćen požarom. Nema povređenih lica i trenutno se vrši dogašivanje požara, a sve dok bude bilo potrebe policija i vatrogasno-spasilačke brigade ostaće na licu mesta, dok se ne otkloni svaka mogućnost rasplamsavanja vatre - rekao je Srđan Mitrović načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)