ZNANJEM PROTIV EPIDEMIJE: Onlajn panel posvećen obrazovanju tokom pandemije virusa "KOVID19"

B.B.

18. 03. 2021. u 13:48

NAKON pokretanja besplatnog internet kursa za đake i nastavnike - "Epidemija", u organizaciji Fondacije "Petlja", Inicijative "Digitalna Srbija" i UNICEF-a u Srbiji, održan je onlajn panel "Znanjem protiv epidemije".

ЗНАЊЕМ ПРОТИВ ЕПИДЕМИЈЕ: Онлајн панел посвећен образовању током пандемије вируса КОВИД19

Digitalna Srbija

Stručnjaci iz svojih domena razmenili stavove o savremenom obrazovanju, kao i o tome može li se njegovom nadogradnjom unaprediti pristup nastavnika, učenika pa i njihovih roditelja, prilikom usvajanja znanja o važnim temama kao što je epidemija.

Zajednički zaključak sagovornika panela bio je da je upravo onlajn besplatni kurs "Epidemija", pokazao da se učenju o kompleksnim pojavama može pristupiti ilustrativnim ukrštanjem znanja iz različitih oblasti, da je znanje moć, ali da bi ono trebalo da se razvija dinamičnije i modernije kroz preplitanje prirodnih i društvenih nauka. Takođe, đaci motivišu da uče sa razumevanjem i kroz primere kako bi razlikovali znanja od pseudoznanja.
Na panelu su učestvovali dr Radmilo Petrović, epidemiolog u penziji i jedan od lekara koji su se svojevremeno borili sa epidemijom variola vere, Ana Banko, virusološkinja i docent sa Instituta za mikrobiologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Nevena Buđevac, psiholog i vanredna profesorka Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna