RADOVI ĆE BITI ZAVRŠENI DO SEPTEMBRA: Počinje izgradnja novog cevovoda u Preševu uz podršku Norveške

J. S.

18. 03. 2021. u 09:18

IZGRADNjA novog potisnog cevovoda od pumpne stanice „Žujince” do rezervoara „Loši izvori” u Preševu, otpočela je uz podršku Kraljevine Norveške.

РАДОВИ ЋЕ БИТИ ЗАВРШЕНИ ДО СЕПТЕМБРА: Почиње изградња новог цевовода у Прешеву уз подршку Норвешке

Foto: J. S.

Radovi vredni 620.000 evra biće završeni do septembra 2021, čime će 13.000 stanovnika Preševa dobiti sigurnije snabdevanje vodom.

Prema projektu, izgradnja cevovoda podeljena je u tri deonice ukupne dužine oko 6.000 metara, a predviđene su i ispusne građevine i vazdušni ventili sa šahtovima, zbog sigurnijeg održavanja vodovodnog sistema. Tokom izvođenja radova, postojeći cevovod omogućavaće snabdevanje vodom stanovnicima ove opštine, a prekidi će nastati prilikom povezivanja novog cevovoda, o čemu će nadležne službe blagovremeno obavestiti korisnike. 

- Ovo je veoma važan projekat za razvoj infrastrukture opštine Preševo, koja ima dugogodišnji izazov sa vodosnabdevanjem. Uz podršku Kraljevine Norveške, prethodno je uspešno završena rekonstrukcija pumpne stanice „Žujince” u Preševu, koja je deo ovog sistema”, rekla je v.d. menadžerke projekta “Norveška za vas - Srbija” Milica Došenović.

Za izvođenje ovih radova, Kraljevina Norveška izdvojila je 430.000 evra, dok je opština Preševo preko Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa obezbedila 190.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!