VREDNI VOLONTERI U ZRENJANINU: Ekipe Crvenog krsta pomažu u sportskoj dvorani Medison (FOTO)

B.Grujić

02. 03. 2021. u 10:32

PROCESU vakcinacije i revakcinacije u Zrenjaninu, kojim je do sada obuhvaćeno više od 15 hiljada ljudi, značajano doprinose vredni volonteri Crvenog krsta, koji neumorno, već više od godinu dana daju svoj doprinos, pomažući u nabavkama osnovnih životnih namirnica i lekova, učestvujući u pripremi i distribuciji paketa humanitarne pomoći i toplih obroka, a konstantno je po njih 35, angažovano na punktu za vakcinaciju u sportskoj dvorani Medison.

ВРЕДНИ ВОЛОНТЕРИ У ЗРЕЊАНИНУ: Екипе Црвеног крста помажу у спортској дворани Медисон (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Ekipe u kojima je od 8 do 10 volontera, prisutne su svakodnevno, uključujući i neradne dane, vikende i državne praznike, jedan deo volontera na ulazu ljubazno dočekuje osobe pozvane na vakcinaciju i sprovodi preventivne mere zaštite, dezinfekciju ruku i merenje temperature, drugi deo tima je zadužen za pomoć u ispunjavanju upitnika i upućivanje u lekarske ordinacije, dok treća ekipa pruža pomoć i podršku angažovanim licima u informatičkom sektoru.

Foto: Grad Zrenjanin

 


Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Zrenjaninu, od početka vakcinacije, 8. januara do sada, je vakcinisano 14.466, a revakcinisano 912 građana, uz ukupno dopremljenih 18.875 doza vakcina, sva četiri proizvođača.

Imunizacija se očekivanim tempom bez većih problema obavlja , a ekipe Doma zdravlja obilaze i nepokretne sugrađane u njihovim domovima, poručuju iz Doma zdravlja u Zrenjaninu, uz napomenu da je rekord zabeležen 20. februara, kada je vakcinisano 863 lica.   

Foto: Grad Zrenjanin

 




 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOBI BANKA POSTAJE YETTEL BANK