VIŠESATNA AKCIJA SPASAVANJA U CRNOJ TRAVI: Porodica satima zaglavljena u snegu, sa roditeljima bilo i dete (FOTO)

I.M.

27. 01. 2021. u 15:56

EKIPE Vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Leskovca i Vlasotinca spasili su u utorak uveče porodicu iz Crne Trave čiji se automobil pokvario na zavejanom putu između ovog mesta i planinskog sela Mlačišta.

ВИШЕСАТНА АКЦИЈА СПАСАВАЊА У ЦРНОЈ ТРАВИ: Породица сатима заглављена у снегу, са родитељима било и дете (ФОТО)

Foto: Novosti

U automobilu je, pored dve odrasle osobe, bilo i šestogodišnje dete, a vozač je, u kratkom intervalu kada je dobio signal mobilne telefonije, uspeo da pozove vatrogasce i da zatraži njihovu pomoć.

Vejavica i sneg, dubine veće od 80 centimetara, otežavali su spašavanje, pa je ono trajalo puna četiri sata. U spasilačkoj akciji su učestvovala tri vatrogasna vozila, motorne sanke i ATV vozilo sa gusenicama.

Zbog obilnih snežnih padavina na području opštine Crna Trava neprohodni su gotovo svi lokalni putevi i oni se čiste po prioritetu. Oko polovine teritorije opštine je bez struje kao i sva sela ka Vlasinskom jezeru. Više ekipa „Elektrodistribucije“ pokušava da normalizuju snabdevanje, a u prekidu je i mobilna telefonija, pa je porodica u pokvarenom automobilu imala sreće kada je uspela da stupi u kontakt sa spasiocima.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024