NA VISINI ZADATKA: Humanitarna akcija kraljevačkih policajaca

G.Ćirović

13. 01. 2021. u 14:05

DRUŠTVO dobrovoljnih davalaca krvi „192“ Policijske uprave u Kraljevu (PUK), u saradnji sa ovdašnjim Crvenim krstom i Službom za transfuziju krvi Kliničkog centra Kragujevac, u sredu je organizovalo akciju dobrovoljnog davanja krvi.

НА ВИСИНИ ЗАДАТКА: Хуманитарна акција краљевачких полицајаца

Foto: G. Šljivić

I ovog puta, kraljevački policajci bili su na visini svog zadatka. Kao toliko puta ranije, još jednom pokazujući svoju solidarnost i humanost na delu, u ovoj akciji učestvovalo je ukupno 60 članova DDK „192“, koji su zajedno sa ostalim dobrovljnim davaocima, s obzirom da je akcija bila otvorenog tipa, ukupno prikupili oko 100 jedinica dragocene tečnosti.

- Odziv je više nego dobar što je veoma značajno jer ovo naše malo, nekome može značiti mnogo i spasiti život – kaže Vladan Pešić, predsednik DDK „192“ PU Kraljevo.

Foto: G. Šljivić

 

U kraljevačkom Crvenom krstu ističu da je ovo druga akcija ove vrste u 2021. godini i da će se, kao i u prethodnom periodu, održavati svake srede u prostorijama CK.

- Privilegija je imati ovakve saradnike koji su uvek spremni da se u velikom broju odazovu. Imamo i najavu da će narednih sedmica krv dobrovoljno dati ovdašnji odred Žandarmerije i članovi Udruženja taksista - naglašava Snežana Apostolović, stručni saradnik za zdravstvena pitanja CK Kraljevo, dodajući da je tokom prethodne godine održano 54 akcija dobrovoljnog davalaštva u kojima je ukupno prikupljeno 2.300 jedinica krvi. - To je manje nego u 2019. pa ćemo se potruditi da u ovoj godini nadmašimo tu cifru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili