HOSPITALIZOVANO 115 PACIJENATA: Epidemiološka situacija u kraljevačkoj bolnici teška - ali pod kontrolom

G.Ć.

10. 12. 2020. u 15:34

EPIDEMIOLOŠKA sitiacija u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu je teška, ali pod kontrolom.

ХОСПИТАЛИЗОВАНО 115 ПАЦИЈЕНАТА: Епидемиолошка ситуација у краљевачкој болници тешка - али под контролом

Foto: G.Šljivić

Trenutno je hospitalizovano 115 kovid pacijenata, od kojih je osmoro zbrinuto na intenzivnoj nezi, na neinvazivnoj terapiji. To su uglavnom sve teški klinički slučajevi. Što se tiče kapaciteta, za sada imamo 130 mesta, ali oslobađamo još 24, tako da ćemo na raspolaganju imati još četrdesetak postelja i onda ćemo celu Internističku bolnicu pretvoriti u kovid bolnicu.

Ovo je izjavio dr Milan Parezanović, načelnik Infektivnog odeljenja Opšte bolnice „Studenica“ i pomoćnik direktora bolnice za internistički sektor.

- Nekoliko pacijenata šaljemo u „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji, ovih dana ćemo slati i u „Agens“ u Mataruškoj Banji, a teške bolesnike u Niš i Batajnicu – dodao je dr Parezanović.

- Trenutno je ukupno 140 zaposlenih van stroja, što zbog bolesti kovid-19, što zbog izolacije usled kontakata. Za sada imamo dovoljno i medicinskih i nemedicinskih radnika, ali i štedimo kadar da možemo da obavljamo zamene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)