TRI OSOBE PREMINULE: Broj novoobolelih u srpskim sredinama na KiM povećan za 108

I. Radulović

05. 12. 2020. u 09:48

U SRPSKIM sredinama na Kosovu i Metohiji broj novoobolelih lica od virusa korona povećao se u poslednja 24 sata za 108, dok su tri osobe preminule, a 28 izlečeno, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

ТРИ ОСОБЕ ПРЕМИНУЛЕ: Број новооболелих у српским срединама на КиМ повећан за 108

Ilustracija Foto G. Šljivić

U pomenutom periodu urađeno je 244 testa čiji su rezultati stigli u Zavod za javno zdravlje u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Prema podacima iz poslednjeg izveštaja i dalje je najviše novoobolelih na severu Kosova registrovano u severnom delu Kosovske Mitrovice (31), zatim u Zvečanu (21), Leposaviću (13), dok je u Zubinom Potoku osam novozaraženih.

U istom periodu, na centralnom Kosovu, zaraženo je 35 osoba i to u Prilužju – 11, Kosovskoj Kamenici i Gnjilanu po pet, Gračanici, Peći i Šrtpcu po četiri i u Prizrenu i Lipljanu po jedan novi slučaj zaraze virusom kovid – 19.

Trenutno je u srpskim sredinama na Kosovu aktivno 1.317 slučaja, od kojih se u Kliničko bolničkom centru u severnoj Kosovskoj Mitrovici na lečenju nalazi 69 pacijenata, dve osobe se leče u KBC u Nišu, dok je 1.246 pacijenata u izolaciji.

Od početka izbijanja pandemije virusa korona u srpskim sredinama na KiM registrovana je ukupno 2.701 osoba obolela od kovid-19, a u istom periodu testirano je 9.665 lica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije