SADE CVEĆE, SEJU SREĆU: Akcija “Zajedno za dečji osmeh” u selu Varvarin

S.B.

25. 11. 2020. u 09:08

VOLONTERI Udruženja “Sejači sreće” iz Varvarina krenuli su u sadnju cveća i drveća na do juče zapuštenom igralištu nedaleko od mesne zajednice u selu Varvarin.

САДЕ ЦВЕЋЕ, СЕЈУ СРЕЋУ: Акција “Заједно за дечји осмех” у селу Варварин

Foto: Udruženje "Sejači sreće"

Zajedno sa članovima KUD “Jovan Kursula”,FK “Velika Morava” i brojnim meštanima,sadnja će,obećavaju “sejači” biti samo jedna u nizu akcija u okviru inicijaive “Zajedno za dečiji osmeh”.

Plan im je da ožive celo selo pored istoimene opštine - Varvarin.

- Umesto betonske ograde koja je bila u lošem stanju, posađena je živa ograda, a drveće i biljke su sve medonosne, što će dodatno značiti - priča Vesna Marković, koordinatorka iz Udruženja “Sejači sreće”.

- Ovo je jedna od najlepših akcija koje smo imali do sada, jer je uključila brojne volontere, među kojima vlada timski duh.

Ideja “sejača” je i da kroz sadnju, meštani upoznaju nove biljke. Zaštita životne sredine takođe je jedan od motiva da se pokrene akcija. Budući prostor za dečiju igru biće prvi takve vrste u selu. Mnogi su u ovoj maloj zajednici odazvali da pomognu, najavljene su donacije mobilijara. Podršku su volonteri potražili preko platforme “promeni se”.

- Odmah smo se priključili projektu, jer podržavamo svaki pokušaj da se mladi okupe, druže i doprinesu zajednici - kaže Danijel Frančina iz KUD “Jovan Kursula”.

Tkačke radionice, radionice protiv vrnjačkog nasilja, humanitarne predstave, kamp za decu sa poteškoćama u razvoju,samo su neke od akcija koje su od 2017. godine pokrenuli aktivisti Udruženja “Sejači sreće”.

- Roditelje se rado uključuju u naše aktivnosti i dovode svoju decu - kaže volonterka Katarina Mihajlović.

- Uređenje novog prostora za igru i druženje je jedno od tih mesta gde će sigurno dolaziti i u budućnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)